
Στα 30.686 ευρώ για την περιοχή της Σούδας και στα 27.751 ευρώ για το Χαλκειός αποτιμάται το ύψος της ζημιάς που έχουν υποστεί κάτοικοι των δύο περιοχών για τον προηγούμενο χρόνο (2016), λόγω προσφυγικού, σύμφωνα με τις αιτήσεις που κατέθεσαν οι ίδιοι και εξέτασε τριμελής επιτροπή που συγκροτήθηκε από το Δήμο, αποτελούμενη από γεωπόνο, ηλεκτρολόγο και μηχανολόγο.
Η πρόταση της επιτροπής έρχεται προς ψήφιση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης, με τον Αντιδήμαρχο, Απόστολο Τζιώτη, να διευκρινίζει ότι από τη Σούδα κατατέθηκαν 16 αιτήσεις, που αφορούσαν κυρίως υλικές ζημιές σε περιφράξεις, σκαλοπάτια σε ΙΧ και μηχανάκια, ενώ από το Χαλκειός οι 23 αιτήσεις αφορούσαν ζημιές - απώλειες σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.
Μετά την έγκριση της πρότασης από το δημ. συμβούλιο έπεται η αποστολή του αιτήματος για εξασφάλιση των χρημάτων, στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.







































