Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Αλλα 14.000.000 για απαλλοτριώσεις στο Αεροδρόμιο, που δεν έχει προχωρήσει ούτε εκατοστό

Λεπτομέρειες και σχετικά έγγραφα στην σημερινή ΑΛΗΘΕΙΑ
Δευ, 22/06/2015 - 07:40

Εκτός των 35 εκ. ευρώ που καταβλήθηκαν ως αποζημιώσεις στη Φάρκαινα, χωρίς να προχωρήσει η επέκταση του αεροδρομίου ούτε ένα εκατοστό, τώρα πρέπει να καταβληθούν άλλα 14 εκατ. ευρώ, τα οποία μάλιστα βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό απαλλοτριώσεων και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό Προϋπολογισμό, που έτσι κι' αλλιώς είναι ανύπαρκτος αφού ανεπίσημα η χώρα μας έχει χρεοκοπήσει. Οπως προκύπτει από έγγραφα που δημοσιεύει σήμερα η ΑΛΗΘΕΙΑ , οι απαλλοτριωθέντες στο Κέντρο και στον Νότο του αεροδρομίου, ζητούν να τους καταβληθούν νομίμως τα χρήματα τους, που ανέρχονται σε 14 εκατ. ευρώ  και επειδή αυτό δεν έχει γίνει εντός των νομίμων ημερομηνιών έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, οπότε διόλου απίθανο το ποσό των 14 εκατ. να εκτιναχτεί κι' άλλο αφού θα πρέπει να τους καταβληθούν και οι νόμιμες αποζημιώσεις. 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 20:23

 

       Βολισσιανό, χαρακτηρίζει τον Μιχάλη Κράτσιο – Κοτσακά, υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ το Κοινοτικό Συμβούλιο Βολισσού με το παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή.

Το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού, εκφράζοντας τη χαρά και τη συγκίνηση όλων των συγχωριανών απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον εξαίρετο Βολισσιανό κ. Μιχάλη Κράτσιο – Κοτσακά για την τοποθέτησή του στη θέση του υφυπουργού Άμυνας των Η.Π.Α.

       Γνωστός στους περισσότερους από τις συχνές επισκέψεις του στο χωριό του, τόσο ο νέος υφυπουργός όσο και οι γονείς του, ο κ. Γιάννης Κράτσιος και η κ. Μαίρη Κοτσακά αποτελούν πρόσωπα αγαπητά στη μικρή κοινωνία της Βολισσού.

       Φέτος, λόγω του κορωνοϊού, ο Μιχάλης Κράτσιος – Κοτσακάς δεν μπόρεσε να έρθει στη Βολισσό, όμως πέρσι το καλοκαίρι είχε έρθει  για σύντομες διακοπές, αν και  ήταν ήδη, διευθυντής του Γραφείου Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου.

       Στη συγχαρητήρια επιστολή του το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού αναφέρει:

        «Κύριε υφυπουργέ, Αγαπητέ Μιχάλη

          Οι κάτοικοι της Βολισσού και οι όπου γης Βολισσιανοί αισθάνθηκαν ξεχωριστή χαρά και μεγάλη περηφάνεια μόλις πληροφορήθηκαν την τοποθέτησή σας στη θέση του υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

         Τα συναισθήματα αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικά γιατί και η οικογένειά σας και εσείς προσωπικά είστε άνθρωποι που από τα παιδικά σας χρόνια ζυμωθήκατε με τα Βολισσιανά στοιχεία και έχετε την αμέριστη εκτίμηση των συγχωριανών σας. 

         Για την εκτίμηση προς το πρόσωπό σας και την οικογένειά σας δεν στηριζόμαστε σε αόριστες πληροφορίες τρίτων, αλλά στην προσωπική αντίληψη των ανθρώπων που σας γνωρίζουν προσωπικά και είναι η μεγάλη πλειοψηφία των Βολισσιανών.

        Οι εξαιρετικές σπουδές σας, η επιστημονική και τεχνοκρατική εμπειρία σας και το ήθος σας εγγυώνται ότι και στο μέλλον θα εξακολουθείτε να τιμάτε τη Βολισσό με τις επιτυχίες σας.

        Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Βολισσιανών σας απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια και περιμένουμε, με λαχτάρα, τη στιγμή που οι συνθήκες και οι υποχρεώσεις σας θα σας επιτρέψουν να ξαναβρεθείτε ανάμεσά μας προκειμένου να σας υποδεχτούμε με όλη μας την αγάπη και με κάθε τιμή.

 

              

                                                                      Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου

                                                                                                                                                                                                                       Κοινότητας Βολισσού

                                                                                                   

                                                  

 

                                                                               Σωτ. Παραδείσης