Χίος, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου

Αλλα 14.000.000 για απαλλοτριώσεις στο Αεροδρόμιο, που δεν έχει προχωρήσει ούτε εκατοστό

Λεπτομέρειες και σχετικά έγγραφα στην σημερινή ΑΛΗΘΕΙΑ
Δευ, 22/06/2015 - 07:40

Εκτός των 35 εκ. ευρώ που καταβλήθηκαν ως αποζημιώσεις στη Φάρκαινα, χωρίς να προχωρήσει η επέκταση του αεροδρομίου ούτε ένα εκατοστό, τώρα πρέπει να καταβληθούν άλλα 14 εκατ. ευρώ, τα οποία μάλιστα βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό απαλλοτριώσεων και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό Προϋπολογισμό, που έτσι κι' αλλιώς είναι ανύπαρκτος αφού ανεπίσημα η χώρα μας έχει χρεοκοπήσει. Οπως προκύπτει από έγγραφα που δημοσιεύει σήμερα η ΑΛΗΘΕΙΑ , οι απαλλοτριωθέντες στο Κέντρο και στον Νότο του αεροδρομίου, ζητούν να τους καταβληθούν νομίμως τα χρήματα τους, που ανέρχονται σε 14 εκατ. ευρώ  και επειδή αυτό δεν έχει γίνει εντός των νομίμων ημερομηνιών έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, οπότε διόλου απίθανο το ποσό των 14 εκατ. να εκτιναχτεί κι' άλλο αφού θα πρέπει να τους καταβληθούν και οι νόμιμες αποζημιώσεις. 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 23/01/2020 - 09:46

Έχοντας στην φαρέτρα τους ισχυρό όπλο την φωνή των πολιτών των νησιών του Βορείου Αιγαίου που διαμαρτυρήθηκαν χθες ειρηνικά ζητώντας να υπάρξει επιτέλους σωστή διαχείριση στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, αρνούμενοι τη συνέχιση λειτουργίας των υφιστάμενων κέντρων όπου οι άνθρωποι διαβιούν σε άθλιες συνθήκες καθώς και τη δημιουργία νέων υπερδομών, σήμερα στις 10 το πρωί ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και οι Δήμαρχοι των νησιών θα περάσουν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ώστε να μεταφέρουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους που συνοψίζεται σε ένα ψήφισμα.

Ήδη από τη Χίο βρίσκονται στην Αθήνα για το συγκεκριμένο σκοπό, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Στέλιος Καμπούρης και σύμφωνα με πληροφορίες θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.