Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

Άλλη μια... συζήτηση για τη Σχολή Σωστικών στις Οινούσσες

Παρ, 22/05/2020 - 15:41

Δύο χρόνια τώρα υπάρχει η δέσμευση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για τη δημιουργία Σχολής Σωστικών στις Οινούσσες.

Η Κυβέρνηση άλλαξε, η ηγεσία του υπουργείου επίσης, μας προέκυψε κι ο κορωνοϊός και παραμένουμε στη βούληση και στην αναγκαιότητα ίδρυσης της σχολής.

Αυτό προκύπτει και από τη σημερινή συνάντησή της με τον Δήμαρχο Οινουσσών κ. Γιώργο Δανιήλ, της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνας Καλογήρου.

Η ίδια  έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Συνάντηση σήμερα με τον Δήμαρχο Οινουσσών Γιώργο Δανιήλ. Η σύσταση και λειτουργία Σχολής Σωστικών στις Οινούσσες αποτελεί προτεραιότητα και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης που παρέχεται στο ακριτικό νησί».

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 30/05/2020 - 19:27

Ξεπερνάν τους 200 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη Λέσβο το Μάϊο. 

Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης, μια βάρκα με περίπου 40 με 45 πρόσφυγες - μετανάστες άνδρες γυναίκες και παιδιά (δεν έχει ακόμα γίνει η καταμέτρηση τους) έφτασε στην περιοχή Τσόνια σήμερα Σαββάτο το πρωί.

Στο σύνολο τους παραμένουν στο σημείο της αποβίβασης τους. Αφού ελεγχθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεδομένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού covid 19 θα μεταφερθούν στην καραντίνα στα Μεγάλα Θέρμα προκειμένου να τεθούν σε 14ήμερη απομόνωση.

Ας σημειωθεί ότι από τις αρχές Μαΐου στη Λέσβο συνολικά έφθασαν πέντε βάρκες με 173 άτομα.

Η σημερινή έκτη έλευση ανεβάζει σε πάνω από 200 τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στο νησί και οι οποίοι στο σύνολο τους διαμένουν σε καραντίνα στα Θέρμα ή και στο λιμάνι της Μυτιλήνης!