«Αλυσίδα» αλλά… αραιή

ΥΠΑΡΚΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 24/04/2021 - 13:36
Κινητοποίηση στο λιμάνι της Χίου ενάντια στη δομή στο Θόλο

Λιγότερο μαζική και μαχητική -σε σχέση με κινητοποιήσεις του παρελθόντος- ήταν η διαμαρτυρία που διοργανώθηκε από τη συντονιστική επιτροπή αιρετών και κατοίκων της Χίου, το Σάββατο το πρωί στο λιμάνι της Χίου, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για δημιουργία ελεγχόμενης δομής στην περιοχή του Θόλους.

Σίγουρα ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος από νωρίς, παρότι εκείνη την ώρα οι συνθήκες ήταν άριστες, αλλά μάλλον επηρέασαν και άλλοι παράγοντες. Η κούραση του κόσμου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, ο διχασμός των οπαδών του κυβερνώντος κόμματος, ο κορωνοϊός…

Έτσι περίπου 800 με 1000 άτομα, παρουσία του αντικυβερνητικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, Παντελή Μπουγδάνου, των υπολοίπων χιωτών Αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων, δημοτικών συμβούλων αλλά των αντιπολιτευτικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, αφού ο Δήμαρχος Χίου και οι δημοτικοί του σύμβουλοι απείχαν, δηλώνοντας από την προηγουμένη ότι ναι μεν διαφωνούν με το Θόλο, αλλά διαφωνούν και με τη λογική όχι σε όλα, διαδήλωσαν ειρηνικά καταλαμβάνοντας την προκυμαία της Χίου από το ΡΕΞ έως το «Μετρόπολις».

Το λόγο πήραν, αναλύοντας τους λόγους της κινητοποίησης, ο Περιφερειάρχης, ο Νίκος Χούλης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λαγκάδας, Μάρκος Κούνουπας.

Αμέσως μετά οι συγκεντρωμένοι οργανωμένα και ήσυχα αποχώρησαν.

Σε δηλώσεις τους στην τηλεόραση της «Αλήθειας» που μετέδωσε απ’ ευθείας την κινητοποίηση, Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης Χίου υπερασπίστηκαν την άποψη ότι είναι λανθασμένη η πολιτική που ακολουθεί το κόμμα τους στο συγκεκριμένο ζήτημα, γι’ αυτό και βρίσκονται απέναντί του και δίπλα στους διαμαρτυρόμενους πολίτες, ενώ θεωρούν εφικτό και καθόλου επικίνδυνο να δημιουργηθούν τα κλειστά κέντρα στην Τουρκία αντί στα νησιά όπου και εκεί να εξετάζεται το αίτημα ασύλου όλων όσων θεωρούν ότι πρέπει να τυγχάνουν διεθνούς προστασίας. Μάλιστα όπως δήλωσαν προς αυτή την κατεύθυνση θα έπρεπε να προσανατολίζει την ενέργειά της η κυβέρνηση, μιας και το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά πανευρωπαϊκό.

Τέλος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ τάσσεται υπέρ της άποψης «ούτε στο Θόλο ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά», συμφωνεί με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για μία δομή 500 ατόμων καταγραφής και ταυτοποίησης, γιατί πλέον ροές δεν υπάρχουν, συμφωνεί στο κλείσιμο της π. ΒΙ.ΑΛ. που μπορεί να γιγαντώθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά τώρα δεν υπάρχουν εκείνα τα δημοσιονομικά δεδομένα που ανάγκασαν την τότε κυβέρνηση να δεχτεί τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που η Τουρκία πλέον καταστρατηγεί και τώρα πρέπει και μπορεί να αλλάξει.

ta_kleista_kentra_kai_i_aponomi_asyloy_stin_toyrkia

Κινητοποίηση στο λιμάνι της Χίου ενάντια στη δομή στο Θόλο
Κινητοποίηση στο λιμάνι της Χίου ενάντια στη δομή στο Θόλο
Κινητοποίηση στο λιμάνι της Χίου ενάντια στη δομή στο Θόλο

Σχετικά Άρθρα