Χίος, Σάββατο 20 Απριλίου

Αναφορά Ν. Μηταράκη για την ανάγκη για άμεση αποκατάσταση ζημιών στο λιμάνι των Ψαρών

Παρ, 15/02/2019 - 18:23
φωτο αρχείου

Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Μηταράκης προς τους Υπουργούς Υποδομών και Ναυτιλίας για την ανάγκη για άμεση αποκατάσταση ζημιών στο λιμάνι των Ψαρών.

Σ' αυτήν σημειώνονται:

 

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Σας προωθώ επιστολή του Δήμου Ψαρών που αφορά στην ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι του νησιού, μετά και τις πρόσφατες κακοκαιρίες. Όπως επισημαίνει ο Δήμος, οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι επιδείνωσαν την ήδη υφιστάμενη ζημιά στο εξωτερικό κρηπίδωμα, καθιστώντας πλέον εξαιρετικά πιθανή την κατάρρευση της προβλήτας.

Επειδή, μια ενδεχόμενη κατάρρευση θα οδηγήσει σε διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και αποκοπή του νησιού, ενώ θα δημιουργήσει και προβλήματα ασφάλειας και θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους αποκατάστασης, παρακαλώ να μεριμνήσετε προκειμένου να αποκατασταθούν τάχιστα οι ζημιές που περιγράφονται στην επιστολή και εξειδικεύονται στη συνημμένη τεχνική έκθεση.

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 20/04/2019 - 11:24

Θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου θέτει ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Σε δηλώσεις του στα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Ακάρ υπέδειξε ότι η στρατικοποίηση των νησιών που πρέπει να παραμένουν αποστρατικοποιημένα συνιστά ξεκάθαρη παραβίαση των Διεθνών Συνθηκών και Συμβάσεων. 

«Από τον Έλληνα ομόλογό μου στα πλαίσια των ειλικρινών σχέσεών μας περιμένω να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και για αυτό το ζήτημα» τόνισε.

Οι δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ μεταδόθηκαν ως έκτακτη είδηση στα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και έρχονται λίγες μόλις ημέρες έπειτα τη συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος δήλωσε ότι «οι διεκδικήσεις της Τουρκίας παραμένουν στο ακέραιο και αυτό έχει να κάνει με λόγους εσωτερικής πολιτικής λόγω της παρουσίας ακροδεξιού κόμματος στην κυβέρνηση».

Πηγή: http://www.skai.gr