Χίος, Κυριακή 25 Αυγούστου

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών για το θέμα της επιλεξιμότητας του ΦΠΑ στα έργα της ΕΤΑΧ ΑΑΕ ΟΤΑ.

Τρί, 28/03/2017 - 16:56

Προς:

 

- τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

- τον Υπουργό Οικονομικών

 

Θέμα: «Επιλεξιμότητα ΦΠΑ».

 

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί

 

Σας προωθώ επιστολή της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Χίου, αναφορικά με τη δυνατότητα να συμπεριληφθεί ο ΦΠΑ στις επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος CLLD. Η ΕΤΑΧ ΑΑΕ ΟΤΑ επιλέχθηκε με την υπ’ αριθμ. 25400/27.10.2016 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως η Ομάδα Τοπικής Δράσης για την υλοποίηση του προγράμματος CLLD στο νομό Χίου, ύψους 6,950εκ. €.

 

Στην εν λόγω επιστολή η ΕΤΑΧ ΑΑΕ ΟΤΑ διατυπώνει το αίτημά της, όπως για την πίστωση των χρημάτων των λειτουργικών δαπανών να εκδίδεται τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, προκειμένου το ΦΠΑ να είναι επιλέξιμη δαπάνη και όχι τιμολόγιο επιδότησης. Η κάλυψη του ΦΠΑ από το ίδιο το πρόγραμμα είναι σημαντική, καθώς οι περισσότερες Αναπτυξιακές Εταιρείες υλοποιούν μόνο το CLLD και δεν έχουν συνεπώς τη δυνατότητα να συμψηφίζουν το μη επιλέξιμο ΦΠΑ από άλλες δραστηριότητές τους. Σε αντίθετη περίπτωση, το κόστος του ΦΠΑ μπορεί να οδηγήσει τις εταιρείες σε δεινή οικονομική θέση, εκτός εάν οι εν λόγω εταιρείες λαμβάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα επιστροφή του πιστωτικού ΦΠΑ.

 

Παρακαλούμε να τοποθετηθείτε στο εν λόγω αίτημα της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Χίου, κοινοποιώντας μας την απάντησή σας.

 

Μετά τιμής

 

Νότης Μηταράκης

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 25/08/2019 - 07:48

Αίσιο τέλος για δύο μετανάστες, που αντί της Χίου βρέθηκαν στην Ικαρία.

Τους διέσωσε το Λιμενικό Σώμα από το οποίο εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση.

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες,  στη θαλάσσια περιοχή  νοτιοανατολικά ν. Χίου.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.ΕΔ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσαν για την  περιοχή ένα (01) Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, ενώ απογειώθηκε ένα (01) ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Παράλληλα, διεξήχθησαν έρευνες από ξηράς, από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.         

Πρωινές ώρες σήμερα,  ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ευδήλου Ικαρίας για την ύπαρξη δύο (02) αλλοδαπών στην παραλία Αυλάκι Ευδήλου Ικαρίας. Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετέβησαν στο σημείο, διαπιστώνοντας ότι οι ανωτέρω είχαν νωρίτερα αποβιβαστεί από κωπήλατη λέμβο στην ακτή.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ,  στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας για περαιτέρω εξετάσεις, απ' ὀπου και εξήλθαν.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.