Αναφορές προς τον υπ. Άμυνας για θέματα ασφαλείας – υγείας που απασχολούν τους στρατιωτικούς της Χίου

Παρ, 07/05/2021 - 15:29

Δύο επιστολές της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου (ΕΣΠΕΕΧΙ) κατέθεσε, προς τον Υπουργό Άμυνας ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου: Τα θέματα που τίθενται από τους στρατιωτικούς και τα οποία συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση του Α. Μιχαηλίδη με τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΕΧΙ αφορούν κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια του προσωπικού.

Ειδικότερα, η πρώτη επιστολή που κατατέθηκε στον Υπ. Άμυνας αφορά ανησυχίες στρατιωτικών που υπηρετούν στη Χίο για τη συνεχιζόμενη ύπαρξη σκεπών από αμίαντο (ελενίτ) σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες του νησιού. Δεδομένης της απαγόρευσης χρήσης, λόγω επικινδυνότητας, του υλικού, ζητούν την άμεση καταγραφή των εν λόγω κτιρίων, την ενημέρωση του προσωπικού των στρατιωτικών μονάδων για τυχόν κινδύνους και τα ενδεδειγμένα μέτρα προφύλαξης και, κυρίως, την άμεση αντικατάσταση αυτών των σκεπών με άλλα, ασφαλή υλικά.

Η δεύτερη Αναφορά, η οποία κατατέθηκε από κοινού με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφορά τους κινδύνους που υφίστανται για τους δύτες στρατιωτικούς, αλλά και κάθε άλλου κατοίκου του νησιού, από την έλλειψη θαλάμου αποσυμπίεσης στη Χίο. Με την επιστολή τους η στρατιωτικοί ζητούν την προμήθεια θαλάμου αποσυμπίεσης στο νοσοκομείο Χίου.

Σχετικά Άρθρα