Αναγκαία η διατήρηση του μεταφορικού ισοδύναμου στα καύσιμα στα Ψαρά

Με ΦΠΑ 24% δεν γίνεται να καταργηθεί το μέτρο, αναφέρει ο Δήμαρχος, Κώστας Βρατσάνος
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 08/01/2020 - 12:19
Ηχητικό απόσπασμα: 

Το μεταφορικό ισοδύναμο στα καύσιμα πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθεί στα μικρά νησιά, διεμήνυσε σήμερα από την Ηρωική Νήσο των Ψαρών ο Δήμαρχός της, Κώστας Βρατσάνος, επισημαίνοντας ότι αν καταργηθεί το συγκεκριμένο μέτρο και με το ΦΠΑ στο νησί να είναι στο 24% οι τιμές των καυσίμων θα εκτοξευτούν και ήδη τα περιθώρια για τη λειτουργία του μοναδικού πρατηρίου  καυσίμων στα Ψαρά είναι στενά.

«Το μεταφορικό ισοδύναμο ήταν πάγιο αίτημα της νησιωτικής Ελλάδας», σχολίασε ο κος Βρατσάνος δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει, έχοντας ως μοναδικό δεδομένο την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας για παράταση του μέτρου μέχρι τον Απρίλιο προκειμένου να επανεξεταστεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξαιτίας του Μ.Ι. το κόστος βενζίνης στα Ψαρά μειώθηκε κατά 20 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο, που πρακτικά σημαίνει τιμή διάθεσης 1,73 ευρώ/ λίτρο (σύμφωνα με τα στοιχεία σήμερα του παρατηρητηρίου υγρών καυσίμων, όταν στην Χίο π.χ. ο μ.ο. πώλησης της αμόλυβδης 95 οκτανίων – με μειωμένο ΦΠΑ-  είναι 1,62 ευρώ/λίτρο).

Σχετικά Άρθρα