Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για διώξεις συνδικαλιστών

Δελτίο Τύπου του Τομέα Υγείας του κόμματος
Τετ, 04/08/2021 - 15:53

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει με αντιδημοκρατικές πρακτικές να επιβεβαιώνει την αναβίωση των σκοτεινών εποχών της Δεξιάς. Δε σταματούν οι καταγγελίες εργαζομένων υγειονομικών για ρεβανσιστικές πρακτικές και αυταρχικές συμπεριφορές ενάντια στους ανθρώπους που προσέφεραν τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στήριξαν το δημόσιο σύστημα υγείας.

Επιπρόσθετα, με το αντεργατικό νομοσχέδιο που προβλέπει τη δίωξη συνδικαλιστών  και συνδικαλιστικών οργανώσεων η κυβέρνηση της ΝΔ μας γυρίζει στα πέτρινα χρόνια παλαιότερων εποχών. Απόρροια της απομείωσης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων είναι η εξώδικη πρόσκληση που κατέθεσε η διοικήτρια του ΓΝ Χίου Σκυλίτσειο στην συνδικαλιστική παράταξη «Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα» και στο συνδικαλιστή Παναγιώτη Παντέλη για ανακοίνωση της παράταξης σχετικά με άδικες μετακινήσεις και καθαιρέσεις εργαζομένων. 

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει τις διώξεις συνδικαλιστικών οργάνων και συνδικαλιστών. Στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων και τα κεκτημένα δικαιώματα του συνδικαλιστικού κινήματος. Στέκεται απέναντι στις αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης και διεκδικεί  δημοκρατία, διαφάνεια και αξιοκρατία στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Σχετικά Άρθρα