Ανακοίνωση της Χιακής Συμπολιτείας για το μεταναστευτικό

Πέμ, 28/01/2021 - 11:56
Χιακή συμπολιτεία

Ξανάρθε στην επικαιρότητα το θέμα της δημιουργίας ενός ακόμα κολαστηρίου στο νησί μας, ή πιο κομψά ενός ΠΡΟΚΕΚΑ. Αυτή τη φορά ο δήμαρχος, κ. Κάρμαντζης, αφού «έδωσε τη μάχη» με τα ΜΑΤ του Μηταράκη τον περασμένο Φεβρουάριο, εμφανίστηκε πλήρως ευθυγραμμισμένος με τον… Μηταράκη, για την ανάγκη δημιουργίας νέας δομής.

Ο δήμαρχος δηλώνει ικανοποιημένος με την κυβέρνηση, αφού έχουμε «φύλαξη των συνόρων» και «σταδιακή αποσυμφόρηση» του κολαστηρίου της Βιάλ. Και πέταξε τη γνωστή μπανανόφλουδα: για να κλείσει η ΒΙΑΛ πρέπει να γίνει νέο κέντρο.

Για το δήμαρχο οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας είναι «φύλαξη των συνόρων», η καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων είναι «αποσυμφόρηση» και η λύση στο «πρόβλημα» είναι η δημιουργία ενός νέου γκέτο, εκτός «κατοικημένων περιοχών» για να μην τους βλέπουμε.

Και πέραν όλων αυτών, ο «επαναστάτης» δήμαρχος του Φλεβάρη του '20, δίνει τα διαπιστευτήρια του στο κόμμα του που κυβερνά και δηλώνει ότι το νέο κολαστήριο δεν αφορά το δήμο, αφού δεν θα γίνει σε δημοτική έκταση. Άρα το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει κανένα λόγο.

Δεν θα βαρεθούμε να το λέμε: η δημιουργία νέων κέντρων όπου θα στοιβάζονται άνθρωποι, γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Όσο η αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων γίνεται με όρους καταστολής και μόνο, η τοπική κοινωνία θα υφίσταται τις συνέπειες των κυβερνητικών επιλογών, που πλέον υιοθετεί στο ακέραιο και η δημοτική αρχή Κάρμαντζη.

Απαιτούμε:

  • Σεβασμό των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.
  • Ολιγοήμερη παραμονή σε ανθρώπινες συνθήκες στο νησί για καταγραφή, και ελευθερία κίνησης στη συνέχεια στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
  • Παύση των επικίνδυνων και απάνθρωπων επαναπροωθήσεων.

Σχετικά Άρθρα