Χίος, Σάββατο 30 Μαΐου

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Χίου της Ν.Δ. για το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα

Πέμ, 10/10/2019 - 21:16
αρχείο

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήρθε να αντιμετωπίσει από την αρχή της θητείας της μια νέα έκρηξη της μεταναστευτικής κρίσης. Η λύση σε ένα τέτοιο πολυπαραγοντικό πρόβλημα, με έντονες κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις, είναι προφανές ότι δεν θα μπορούσε να είναι απλοϊκή, όπως κάποιοι θέλουν να την παρουσιάσουν. Είναι φανερό ότι δεν αρκεί να παραδώσουμε “τα κλειδιά” όλης της κρίσης αυτής στα χέρια κάποιων ΜΚΟ, αφήνοντας τις να ενεργούν κατά όπως θεωρούν εκείνες σωστό.

Ο Πρωθυπουργός κ Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση προχωρούν με μεθοδικά και μελετημένα βήματα προς αυτό τον σκοπό. Το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις Υπουργών της Κυβέρνησης με τις κυβερνήσεις γειτονικών κρατών που πλήττονται και αυτά από την κρίση αυτή (Κύπρος, Βουλγαρία, Αίγυπτος, Τουρκία) με σκοπό την προώθηση της διακρατικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. Παράλληλα, συνεχώς προωθείται το ζήτημα αυτό στους Ευρωπαίους εταίρους μας, ώστε να ενταθούν οι προσπάθειες φύλαξης των Ευρωπαϊκών συνόρων και να γίνει κατανοητή η θέση της Ελλάδας και ιδίως των Ελληνικών νησιών που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της κρίσης αυτής. Πρωταρχική σημασία έχει η καλύτερη δυνατή φύλαξη των θαλασσίων συνόρων αλλά και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης των χιλιάδων μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στα Ελληνικά Νησιά.

Δεν σκοπεύουμε σε προσωρινές, ψηφοθηρικές λύσεις, αλλά σε μόνιμες λύσεις και αποτελέσματα, οι οποίες απαιτούν ενέργειες σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Οι ενστάσεις και οι κριτικές από αυτούς που έφεραν σε αυτή την κατάσταση την Ελλάδα και τα νησιά μας περιττεύουν. Έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας τις πολιτικές του απομονωτισμού από την Ε.Ε., των αποσπασματικών κινήσεων και της ομηρίας από τυχάρπαστους ιδεολόγους κάποιων ΜΚΟ. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ένα κυρίαρχο Κράτος και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως τέτοιο θα κινηθεί εντός των θεσμικών πλαισίων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 30/05/2020 - 07:31

Από την ανάρτηση του Κ. Μαρδά στο Facebook για την συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

"Σαν σήμερα, πριν τρία χρόνια, πέθανε ένας γενναίος πολιτικός, που εμείς οι ... "προοδευτικοί " τον βλέπαμε ως ...Ιούδα...

Και μετά , ως κυβέρνηση, ο δικός μας, εφάρμοσε κατά ... γράμμα , ό, τι είχε πει ο... "Ιούδας" για την εσωτερική πολιτική και εξωτερική πολιτική...

Βέβαια, θα επαναλάβω, αυτό που μου είχε πει ο μεγάλος Μίκης, που είχε διατελέσει και υπουργός του, όταν τον ρώτησα σε ένα ταξίδι στην Άγκυρα για να μεταφέρει μήνυμα στον Οζάλ :

"Ο Μητσοτάκης, είναι σαν τον διαβασμένο γιατρό... Κάνει σωστή διάγνωση... Αλλά στην εγχείρηση δεν σου βάζει αναισθητικό ! "