Ανακοίνωση των Φορέων της Συκιάδας

Πέμ, 18/08/2022 - 20:34

«Κι όπου φοβάται φωνή ν' ακούει απ' το λαό σ' έρημο τόπο ζει και βασιλεύει, κάστρο φυλάει ερημικό, έχει το φόβο φυλαχτό» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι φορείς της Συκιάδας σημειώνοντας:

«Οι τοπικοί φορείς της Συκιάδας και του Παντουκειούς, στεκόμαστε ενεργά αλληλέγγυοι στο πλευρό του Ιερέα μας, π. Μιχαήλ Στεφανιώρου, ο οποίος καθ’ όλη την διάρκεια της πολυετούς, πέραν των πενήντα τριών ετών, διακονίας του, υπήρξε υποδειγματικός Ιερέας και στοργικός πατέρας όλων των χωριανών, στις χαρές και τις λύπες μας.

Ο Ιερέας στέκεται στην πρώτη γραμμή από την αρχή του αγώνα των χωριών μας αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας της Χίου, ενάντια στην κατασκευή υπερδομής στο Θόλος, με αξιοπρέπεια και αγωνιστικότητα. Η άσκηση κριτικής από όλους μας, στον Δήμαρχο κ. Κάρμαντζη, πέραν του ότι αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας, είναι και λογική και αναγκαία και θεμιτή και επιβεβλημένη  ως προς:α) Την αγαστή πολιτική συνεργασία του κ. Κάρμαντζη με τον κ. Μηταράκη, ο οποίος, ως αρμόδιος Υπουργός, προωθεί το σχέδιο της υπερδομής, β) την απουσία του Δημάρχου από όλες τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις και γ) την απρόθυμη εκ μέρους του, υιοθέτηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς τους δικαστικούς αγώνες και ως προς το ότι στη Χίο μπορεί και πρέπει, στο πλαίσιο της δικαιοσύνης και της υπηρέτησης των εθνικών συμφερόντων, να υπάρχει μία μόνο δομή/χώρος καταγραφής και ταυτοποίησης έως 500 ατόμων.

Η αποστολή της  απαράδεκτης, εκφοβιστικής,συκοφαντικής και ασεβούς για το πρόσωπο του Πρωτοπρεσβύτερου Στεφανιώρου, εξωδίκου από τον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος, σημειωτέον, δεν κατονομάζει  τόν καταγγέλλοντα , για να μπορούμε να τον καταγγείλλωμε για συκοφαντία και διασπορά ψευδών δηλώσεων,   αποτελεί όχι μόνο προσβολή για τον Ιερέα, αλλά κυρίως για τον αγώνα όλων μας. Για όλους τους παραπάνω λόγους, εμείς οι κάτοικοι της Συκιάδας και του Παντουκειούς στεκόμαστε στο πλευρό του, απαιτώντας την άμεση ανάκληση της κατάπτυστης εξωδίκου. Η συμπερίληψη εκφράσεων, που ουδέποτε εκστομίστηκαν από τον Πρωτοπρεσβύτερο, όπως δηλώνουν όλοι οι παριστάμενοι χωριανοί, επιβεβαιώνει ότι μοναδικός σκοπός αυτής της εξωδίκου είναι ο  εκφοβισμός του Ιερέα και πνευματικού πατέρα μας. Η απειλή της προσωποκράτησης, δια εξωδίκου δηλώσεως, από τον Δήμαρχο Χίου προς Ιερέα της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, αποτελεί πρωτοφανή στην αυτοδιοικητική ιστορία του νησιού ενέργεια και μόνο σκοπό έχει να κάμψει το ηθικό όλων ημών, προκειμένου να υποστείλουμε την σημαία του αγώνα ενάντια στην υπερδομή στο Θόλος. Ο Δήμαρχος Χίου, αντί να στέλνει την πρωτοφανή και αήθη  εξώδικο στον έντιμο και σεβαστό Ιερέα, θα ήταν καλύτερο να απέχει από τις δημόσιες πολιτικές εκδηλώσεις του κ. Μηταράκη και να ξεκουράσει τα χέρια του από τα χειροκροτήματα προς τον Υπουργό, που συνεχίζει να προωθεί συστηματικά την κατασκευή επί σχολικής περιουσίας, υπερδομής, στην οποία αντιτίθεται ολόκληρη η τοπική κοινωνία της Χίου.

Αντί της ανταλλαγής κομπλιμέντων με τον Υπουργό από τη μία και τις ατελέσφορες απειλές προς τον Ιερέα και όποιον ασκεί κριτική από την άλλη, ας υλοποιήσει ή έστω ας εκκινήσει τα έργα, που έχουν ανάγκη οι οικισμοί μας, γιατί αυτό είναι το αυτονόητο καθήκον του.

Μέχρι τότε ας γνωρίζει ότι καμία εξώδικος και καμία απειλή δεν πρόκειται να μας σταματήσει!

Οι φορείς Συκιάδας και Παντουκειούς».

Σχετικά Άρθρα