Χίος, Τρίτη 4 Αυγούστου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Χίου

Κυρ, 29/09/2019 - 20:48
ΠΑΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΟΚΤΩΝΒΡΗ 10.30Π.Μ.

ΕΙΣΟΔΟ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τη συλλογική οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της 24ωρης ΑΠΈΡΓΙΑΣ.

Τώρα είναι η ώρα να σηκώσουμε το ανάστημα μας και να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Τα όσα προβλέπονται στο "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο που κατέθεσε για "δημόσια διαβούλευση" η κυβέρνηση της ΝΔ, ξεπερνούν κάθε προσδοκία των επιχειρηματικών ομίλων. Επιβεβαιώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η " ανάπτυξη για όλους" που διατυμπανίζει η ΝΔ είναι ανάπτυξη μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους και κόλαση για τους εργαζόμενους.

Ξηλώνει κλαδικές συμβάσεις ή στην καλύτερη των περιπτώσεων τις καθιστά μη εφαρμόσιμες σε συνδυασμό με τα προνόμια και τις διευκολύνσεις που δίνει στην εργοδοσία. Ενισχύει τις ενώσεις προσώπων που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής, προβλέπει την υπερίσχυση τοπικών κλαδικών συμβάσεων έναντι κλαδικών συμβάσεων, με στόχο το περαιτέρω τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων μας. Ορίζει συνυπεύθυνους τους εργαζόμενους για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!

Η ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη στο δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Θεσπίζει το «ηλεκτρονικό μητρώο» και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις μονιμοποιώντας και επεκτείνοντας την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα σωματεία, καταργώντας τα καταστατικά τους, φακελώνοντας τους εργαζόμενους. Κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν τα σωματεία στο "γύψο", θέλουν να μας αφοπλίσουν για να λεηλατούν χωρίς εμπόδια τις ζωές και τα δικαιώματα μας, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτα την κερδοφορία τους.

Να μην το επιτρέψουμε! Η απεργία δεν είναι «τουφεκιά στον αέρα», ούτε έχει «φάει τα ψωμιά» της, όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Αν ήταν έτσι δεν θα τη βάζανε στο στόχαστρο. Δεν θα έβγαζαν 9 στις 10 απεργίες παράνομες. Δεν θα έτρεχαν στα δικαστήρια οι εφοπλιστές για τη μια μέρα απεργία στις 24 Σεπτέμβρη 2019. Τους πονάει κάθε οργανωμένη πράξη αντίστασης μας.

Για αυτό ακριβώς καλούμε κάθε συνάδελφο στον ιδιωτικό τομέα που δεν έχει πειστεί να απεργήσει να οργανωθεί στο μοναδικό ταξικό σωματείο στον ιδιωτικό τομέα στο νησί μας, στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

Δυναμώνουμε το σωματείο μας, δυναμώνουμε τους αγώνες μας. Αυτό φοβούνται για αυτό παίρνουν αυτά τα μέτρα. Ας κάνουμε το φόβο τους πράξη. Έχουμε τη δύναμη οργανωμένα , συλλογικά και αγωνιστικά να τους εμποδίσουμε, να διεκδικήσουμε όσα σήμερα έχουμε ανάγκη και καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο που έχουμε, τα ταξικά μας σωματεία.

Παλεύουμε με βάση τις δικές μας ανάγκες  για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα!

Ούτε λεπτό αναμονής, ούτε μια ώρα χαμένη. Καλούμε σε συντονισμένο – μαζικό – ενωτικό – ταξικό αγώνα.

 

Ο κάθε συνάδελφος ξεχωριστά κι όλοι μαζί οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε ο αγώνας μας να δυναμώσει και να έχει συνέχεια.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Το Δ.Σ

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 18:23

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο επείγουσα κατάσταση των τελευταίων 100 ετών, σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε στην έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου και μιλώντας για έντονη ανησυχία των εμπειρογνωμόνων.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας αυξάνεται ο αριθμός ενεργών εστιών στη χώρα. «Εχει αρκετές αιτίες αυτό, όπως είναι οι αυξημένοι έλεγχοι και η αύξηση της κινητικότητας των πολιτών, κάτι που καταγράφεται και στο εξωτερικό».

Παράλληλα, η έξαρση που παρατηρείται, εξηγείται και από «την αυξημένη μεταδοτικότητα, όπου δεν τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στα κρούσματα που καταγράφηκαν σε γάμους και σε σημεία υψηλού συγχρωτισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα περισσότερα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα είναι ασυμπτωτικά.

Παράλληλα, ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας επεσήμανε πως από την επιδημιολογική καμπύλη παρατηρείται πως υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό κρουσμάτων από το εξωτερικό, κάτι που είναι λογικό με το άνοιγμα των συνόρων.

Θετικό χαρακτήρισε ο κ. Τσιόδρας ότι δεν έχει αυξηθεί η πίεση στο σύστημα υγείας, θέλει προσοχή από όλους -όπως τόνισε- γιατί η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει.

Αναφερόμενος στο δείκτη μεταδοτικότητας, ο καθηγητής ανέφερε πως «δεν φαίνεται το R0 να είναι μεγαλύτερο του 1» και επεσήμανε ότι κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα και έτσι η πανδημία συνεχίζεται. Παράλληλα, παρατήρησε ότι τα κρούσματα εμφανίζονται πλέον όλο και περισσότερο σε νεώτερες ηλικίες.

Καθημερινή