Ανακοίνωση του Τμήματος παιδεία του Σύριζα Χίου

Κυρ, 30/01/2022 - 20:39

«Κόψτε τα λαμπιόνια και δώστε στα σχολείαε πειδή είμαστε εκπαιδευτικοί θα τα πούμε όπως τα λέμε μέσα στην τάξη: απλά, καθαρά και με επανάληψη αν χρειαστεί» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου και σημειώνει:

«Δεδομένα: Έχουμε κόβιντ και λίγο κρύο. Το κόβιντ θέλει λίγα παιδιά στην τάξη και αέρα που ανανεώνεται.

Ζητούμενο: προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών από τον κόβιντ και συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων. Το κρύο είναι αμελητέο.

Λύση - Θέματα κράτους:

1) Μείωση μαθητών ανά τμήμα. Διορισμός περισσότερων εκπαιδευτικών για να καλύψουν τα τμήματα αλλά και τους ασθενούντες. Λειτουργία τμημάτων και σε απογευματινό ωράριο για να καλυφθεί η κτιριακή έλλειψη αιθουσών

2) Να διατεθούν σε κάθε σχολική αίθουσα συσκευές καθαρισμού αέρα ώστε να γίνεται μάθημα με κλειστά παράθυρα σε υγειονομικά ασφαλείς χώρους. Ήδη το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου προωθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου σχέδιο για πιλοτική εγκατάσταση συσκευών καθαρισμού αέρα

Θέματα Δήμου:

1) Τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών ώστε :

α) να διατεθούν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές δωρεάν μάσκες υψηλής προστασίας

β) αντισηπτικά γ) πετρέλαιο δ)αξιοποίηση των ΕΣΠΑ για αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης στα σχολεία διότι είναι χαμηλής απόδοσης και υψηλού κόστους ΚΑΙ για ενεργειακή αναβάθμιση

2) Να τολμήσει να διεκδικήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών περισσότερα κονδύλια για πρόσληψη καθαριστών-στριών πλήρους ωραρίου στα σχολεία και να προβλέψει την κάλυψη των ασθενούντων διότι η απολύμανση είναι βασικός παράγοντας περιορισμού της διασποράς.

3) Να δημιουργήσει πολλούς περισσότερους σταθμούς δωρεάν ράπιντ ώστε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί να εξυπηρετούνται άμεσα για να μην παγώνουν στις ουρές και να επιστρέφουν άμεσα στο σχολείο ή στο σπίτι τους αναλόγως του αποτελέσματος.

Θέμα Περιφέρειας:

Να μεριμνήσει για περισσότερα δρομολόγια μέσων μαζικής μεταφοράς μαθητών ώστε να μη στοιβάζονται παιδιά από διαφορετικά σχολεία μαζί, το ένα πάνω στο άλλο στα λεωφορεία.

Εμείς, ασχολούμαστε με το «αλεύρι»  που είναι ακριβό από κάθε άποψη και το κοστολογούμε υψηλά γιατί είναι η μέριμνα για ασφαλή δια ζώσης διδασκαλία που προάγει τη μάθηση των μαθητών και για την οποία ενδιαφέρονται πρωτίστως οι ίδιοι οι μαθητές οι εκπαιδευτικοί τους και οι γονείς τους: γι΄αυτό πασχίζουμε για ασφαλή ανοιχτά σχολεία.

Εσείς, κοστολογείτε και πληρώνετε ψηλά τα «πίτουρα» με τα οποία ταΐζετε τους δημότες. Κόψτε τα λαμπιόνια και δώστε στα σχολεία.

Το καταλάβατε ή να το επαναλάβουμε»;

 

Σχετικά Άρθρα