Ανατολικό ζήτημα... τα πεταμένα κλαδιά στο πάρκινγκ της Καλουτά

Βολές Αντιπεριφερειάρχη στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας
Πέμ, 03/08/2017 - 15:32

Την αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των εκπροσώπων του Α’ και Β΄Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νησί μας αναδεικνύει ένα περιστατικό που θα μπορούσε πολύ απλά να γραφτεί στα... ψιλά, αλλά τείνει να εξελιχθεί σε σίριαλ.

Μόλις προχθές ο συμπολίτης μας, Γιάννης Κατσάφαρος κατήγγειλε ότι ένα δεμάτι με κλαδέματα πετάχτηκε στο πάρκινγκ του πρώην ΕΥΟΔΟΣ στην Καλουτά, χθες ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γ. Μπελέγρης είπε ότι δεν μπορεί να τα κάνει όλα ο Δήμος, αφού ο χώρος διοικητικά υπάγεται στην Περιφέρεια κι έριξε επίσης το «καρφί» ότι δεν έχουν γίνει φέτος χορτοκοπές στο περιφερειακό οδικό δίκτυο, σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης, Στ. Κάρμαντζης ήρθε μέσω της «Α» να επιστρέψει τις βολές στο Δήμο, εκφράζοντας την άποψη ότι οι συγκεκριμένοι χώροι στάθμευσης εξυπηρετούν τις  ανάγκες του δήμου, ο οποίος αφού έχει προσωπικό – σε αντίθεση με την Περιφέρεια –θα μπορούσε άμεσα να μαζέψει αυτά τα κλαδιά αντί να κάνει υποδείξεις στην Π.Ε.

«Τώρα που το έμαθα, έδωσα οδηγίες στην υπηρεσία να κάνουν έλεγχο κι αν χρειαστεί θα πάω εγώ να τα μαζέψω», είπε ο Σταμάτης Κάρμαντζης υποβαθμίζοντας το θέμα, το οποίο όμως αναδεικνύει την υποβόσκουσα ένταση που υπάρχει ανάμεσα σε Δήμο και Περιφερειακή Ενότητα, ακόμα και για τα μικρά, πόσω μάλλον για τα σημαντικά.

Γι’αυτό καθ’αυτό το ζήτημα ο Αντιπεριφερειάρχης,  επισήμανε ότι δυστυχώς το μόνο προσωπικό που έχουν είναι 3 εργάτες, που προσελήφθησαν το τελευταίο 2μηνο, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με τις χορτοκοπές στους δρόμους, μιας και το έργο κόλλησε από το Μάρτη που ξεκίνησαν τη διαδικασία λόγω του  ηλεκτρονικού διαγωνισμού που έπρεπε να γίνει και πλέον βρίσκεται στην τελική του φάση.

Στο ζήτημα που του τέθηκε να παραχωρήσει η Π.Ε.  τους χώρους στάθμευσης στο Δήμο με Προγραμματική Σύμβαση, αφού θεωρεί ότι δικές του ανάγκες καλύπτουν, απάντησε ότι δεν έχουν αρκετούς χώρους για να τους παραχωρούν κι ότι στα πλάνα τους, τουλάχιστον για το πάρκινγκ στην Αλατίου, είναι η πλήρης αναβάθμισή του με δεδομένο ότι θα καλύπτει ανάγκες του συμπληρωματικού διοικητηρίου που κατασκευάζεται στο πρώην Κολέγιο.

Διευκρίνισε, τέλος, ότι στην παρούσα εργολαβία στο Κολέγιο δεν υπάρχει πρόβλεψη γι’αυτό το έργο, αλλά θα αναζητηθούν πρόσθετοι πόροι.

 

Σχετικά Άρθρα