Χίος, Κυριακή 12 Ιουλίου

Ανδρ. Μιχαηλίδης για συνέντευξη Ν. Μηταράκη: Ξέχασε να μας πει πότε θα αδειάσει τη ΒΙΑΛ

Και σχόλιο - απάντηση Μηταράκη: Πάει πολύ να κάνουν κριτική εκείνοι που έφτιαξαν την ΒΙΑΛ
Τρί, 19/05/2020 - 14:40

Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης η συνέντευξη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, σε Αλήθεια, Πατρίδα και Πολίτη, με τον Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη να εστιάζει σε 7 σημεία τονίζοντας - μεταξύ άλλων - ότι ξέχασε να πει πότε θα αδειάσει η ΒΙΑΛ. Σε σχόλιό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Νότης Μηταράκης υπογραμμίζει ότι η ΒΙΑΛ έγινε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ και πάει πολύ να δέχεται κριτική από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη γι'αυτό το θέμα.

Ακολουθεί το κείμενο του Ανδρέα Μιχαηλίδη και το σχόλιο του Ν. Μηταράκη

"Αναφορικά με την περιβόητη «διακαναλική» συνέντευξη του κ. Μηταράκη σε τοπικά μέσα τη Δευτέρα 18/5, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής.

Πρώτον, επέλεξε τη συμμετοχή μόνο τριών δημοσιογράφων σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ελέγξει το πλαίσιο και να αποφύγει περισσότερες κακοτοπιές.

Δεύτερον, δεν κατάφερε ούτε τώρα να ζητήσει μια συγγνώμη από τους κατοίκους της Χίου (και της Λέσβου) για την επιλογή των ΜΑΤ. Αν νομίζει ότι με μισόλογα, επιμελή μετάθεση της ευθύνης σε άλλους Υπουργούς (ή τους μηχανικούς του Υπουργείου!) και συμψηφισμούς θα διασωθεί στην υπόληψη της ίδιας της εκλογικής του περιφέρειας, πλανάται πλάνην οικτράν.

Τρίτον, επειδή αναφέρθηκε στη δομή που συζητήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ στους Ολύμπους, του υπενθυμίζουμε ότι η σκέψη αυτή αφορούσε αποκλειστικά ΠΡΟΚΕΚΑ το πολύ 200 ατόμων και εγκαταλείφθηκε αμέσως μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων και τη δική μου απόλυτη άρνηση να δεχθώ κάτι τέτοιο. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Μηταράκη.

Τέταρτον, ξέχασε να μας προσδιορίσει πότε θα αδειάσει τη ΒΙΑΛ των 5.000 ανθρώπων, όπως έχει ρητά και κατ’ επανάληψη υποσχεθεί.

Πέμπτον, η εν γένει αντιμετώπιση του προσφυγικού καταδεικνύει την ασυναρτησία και έλλειψη σχεδιασμού, προσωπική και κυβερνητική. Το φθινόπωρο που οι ροές αυξήθηκαν σχεδίαζαν φαραωνικές δομές των 7.000 στο Αίπος· τώρα που μειώθηκαν (τουλάχιστον εν μέρει λόγω πανδημίας), ο αριθμός κρίνεται υπερβολικός… Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη στροφή 180 μοιρών.

Έβδομον, επί τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση είχε κολλήσει η βελόνα στα έργα που «χαντάκωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ και στις ταχύτατες διαδικασίες που θα ακολουθούσε η Ν.Δ. Χθες ο κ. Μηταράκης αφιέρωσε μόνο δυο –μεγαλόστομες, όπως το συνηθίζει– κουβέντες περί αποπεράτωσης των έργων ως το 2023(!). Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση επί Υπουργίας του είτε συνεχίζει πιστά αυτά που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε αεροδρόμιο) είτε δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα (βλέπε Κόρης Γεφύρι).

Εν κατακλείδι, παρακολουθήσαμε μια ακόμα κακοσκηνοθετημένη, απέλπιδα και ανούσια παράσταση."

 

Το σχόλιο του Ν. Μηταράκη

"Δέχομαι κριτική από όλους. Αλλά από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη που επί των ημερών του έγινε η ΒΙΑΛ, με την έγκριση του, καθώς και η Κοινή Δήλωση ΕΕ / Τουρκίας που εγκλωβίζει αιτούντες άσυλο στα νησιά μας πάει πολύ. Δεν θα του θυμίσω σήμερα ούτε πως ακυρώθηκε η δεύτερη δομή στο αεροδρόμιο των Ολύμπων ούτε πρόσφατες δηλώσεις του…. Άλλη φορά."

Επι του σχολίου υπήρξε ανταπάντηση του Α. Μιχαηλίδη, που έχει ως εξής: 

Σε ποια ΒΙΑΛ αναφέρεται στην απάντησή του ο κ. Μηταράκης; Σε αυτήν που θα καταργούσε δια της μεθόδου της επεκτάσεως;
Επίσης, για ποια Κοινή Δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας μιλάει: για αυτήν την οποία ουδέποτε επισήμως καταδίκασε το κόμμα του ή σε εκείνη που τόλμησε να ακυρώσει η κυβέρνηση της ΝΔ, βασιζόμενη στο στιβαρό της σχέδιο για το προσφυγικό;

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 12/07/2020 - 08:58

Διήμερο οικογενειακής ξεκούρασης για τον υπουργό Μετανάστευσης, Βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη, που δεν το συνδύασε μόνο με επαφές με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Χίου και συνέντευξη τύπου αλλά και επίσκεψη στο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων του Πολεμικού Ναυτικού "Σημαιοφόρος ΞΕΝΟΣ", που ναυλοχεί στο Λιμάνι μας, με βασική αποστολή του την συνδρομή στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

Στην διάρκεια της επίσκεψης ο υπουργός συνομίλησε με τον Κυβερνήτη για την ακριβή αποστολή του σκάφους καθώς και με μέλη του πληρώματος, ενώ εθιμοτυπικά έγινε ανταλλαγή δώρων.