Χίος, Πέμπτη 2 Ιουλίου

Ανδρ. Μιχαηλίδης: Καταδικάζει τα επεισόδια και καλεί την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς της

Τρί, 14/01/2020 - 11:18

Καταδικάζει τα επεισόδια εναντίον του Νότη Μηταράκη χθες στο Δημαρχείο, ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης,  αλλά ταυτόχρονα θεωρεί ότι οι αντιδράσεις αποτελούν τα επίχειρα των μικροκομματικών επιλογών της ΝΔ και καλεί την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς τους.

Αναλυτικά σε δήλωσή του αναφέρει:

"Τα χθεσινά λυπηρά επεισόδια στο Δημαρχείο της Χίου εναντίον του κ. Μηταράκη είναι απολύτως καταδικαστέα.

Δεν μπορεί να μην σημειωθεί, δυστυχώς, το απόλυτα προφανές: τέτοιες αντιδράσεις αποτελούν τα επίχειρα ανεύθυνων και μικροκομματικών επιλογών της ΝΔ, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, κατά τα τελευταία πέντε έτη.

Καλώ τον κ. Μηταράκη να εγκαταλείψει τους λεονταρισμούς απέναντι σε ένα σύνθετο και σοβαρό ζήτημα όπως είναι το προσφυγικό – μεταναστευτικό.  Τα λαϊκά αφηγήματά του καταρρέουν μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα.

Εμείς στο ζήτημα αυτό δεν θα ακολουθήσουμε τη ΝΔ. Έχουμε απόλυτη συναίσθηση ότι η αντιμετώπισή του απαιτεί πρώτιστα τη συναίνεση της κοινωνίας, δίκαιη κατανομή των ευθυνών διαχείρισης του ζητήματος και επιστροφή στη λογική της ισορροπίας των δικαιωμάτων κατοίκων των νησιών και προσφύγων.

Ο μαζικός απεγκλωβισμός ανθρώπων από το νησί κα η άμεση αποζημίωση των κατοίκων του Χαλκειούς είναι απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση σε πρώτη φάση.

Παράλληλα, την καλώ να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς της που το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν εκρηκτικές καταστάσεις και να διχάζουν την κοινωνία."

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 02/07/2020 - 09:11
φωτο αρχείου

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Χίου, που στην χθεσινή φωτιά στους Βαβύλους, είδε με τα μάτια του την κατάσταση, που βρίσκεται το δάσος των Σκλαβιών.

Έτσι με παρέμβαση το πρωϊ στο Ράδιο – αλήθεια, έκανε γνωστό ότι έδωσε εντολή να μην λειτουργήσουν φέτος οι κατασκηνώσεις των Σκλαβιών.

Τα πράγματα εκεί είναι ανεξέλεγκτα, είπε, μέχρι να γίνουν παρεμβάσεις να καθαριστεί το δάσος και να υπάρξει μια στοιχειώδης ασφάλεια, καμιά Κατασκήνωση δεν θα λειτουργήσει.