Ανεστάλη ο πλειστηριασμός της άνεργης μητέρας με τα τρία παιδιά

Υποχώρησε η Εθνική Τράπεζα μετά την κοινωνική κατακραυγή
Πέμ, 28/11/2019 - 07:13

Αναστολή έστω και προσωρινά πήρε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας της Χ.Μ. άνεργης μητέρας τριών παιδιών που ήταν προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου σε συμβολαιογραφικό γραφείο της Μυτιλήνης.

Καταλυτική ήταν η παρέμβαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Λέσβου στην Εθνική Τράπεζα όπου θα διεξήγαγε τον πλειστηριασμό. Να σημειώσουμε ότι η δανειολήπτρια είχε λάβει στεγαστικό δάνειο 140.000 ευρώ και λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και καθώς έμεινε άνεργη έχοντας τρία παιδιά αδυνατούσε να εξοφλήσει τις δόσεις του δανείου της και με τους τόκους και τα πανωτόκια το ποσό εκτοξεύτηκε σε πάνω 400.000 ευρώ.

Σε ανακοίνωση της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μην υποκύψουν στις πιέσεις των τραπεζιτών, να απευθυνθούν στα σωματεία και τους φορείς, για την αποτροπή των πλειστηριασμών.«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται μετά και την αναστολή πλειστηριασμού του Γ.Π. από τη Χίο ότι το ταξικό εργατικό κίνημα μπορεί να βάλει φρένο στις βλέψεις των τραπεζιτών, στην υφαρπαγή της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας» .

Σχετικά Άρθρα