"Αν ανησυχώ για ένα έργο αυτό είναι το Φράγμα Κόρης Γεφύρι"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ
Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 26/04/2024 - 09:12
Ηχητικό απόσπασμα: 

Πλήρης επιβεβαίωση των όσων δημοσίευσε η «Αλήθεια» στις 29 Μαρτίου, μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γιώργου Γκαζέτας, για τα νέα έργα που απαιτούνται προκειμένου να λειτουργήσει το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι» ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν φαινόμενα υπερχείλισης, από το Βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότη Μηταράκη, ο οποίος δήλωσε ότι γι’αυτό το θέμα έχει ήδη ξεκινήσει συζήτηση στο υπουργείο Υποδομών.

Φιλοξενούμενος το πρωί στο Ραδιόφωνο της Αλήθειας, ο Βουλευτής αναφερόμενος στην πορεία των έργων σημείωσε χαρακτηριστικά ότι από όλα όσα εκτελούνται – αεροδρόμιο, δικαστικό μέγαρο κ.λ.π.- πιο ανήσυχος είναι για το «Κόρης Γεφύρι».

Όπως είπε, στην πορεία εκτέλεσης του έργου επιβλήθηκαν αυστηρότερα ευρωπαϊκά μέτρα ασφαλείας από αυτά που είχαν προβλεφθεί, εκφράζοντας μάλιστα την πικρία του  γιατί ουδείς από τους τεχνικούς, μηχανικούς και ειδικούς που είχαν ασχοληθεί δεν τα είχε εντοπίσει εγκαίρως αυτά τα ζητήματα.

Ενώ το Σώμα του Φράγματος, είπε, έχει διαπιστωθεί ότι κατασκευάστηκε τελικά όπως πρέπει, πλέον πρέπει να γίνουν πρόσθετα έργα – σ.σ. ο καθηγητής Γκαζέτας είχε μιλήσει για αντιπλημμυρικά- ώστε σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, τα οποία τα βλέπουμε πιο συχνά (πρόσφατη η περίπτωση Ντουμπάι) να αντιμετωπίσουν φαινόμενα τυχόν υπερχείλισης.

«Σας θυμίζω ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των συσκέψεων στο υπουργείο, στο τέλος η Εθνική Αρχή Φραγμάτων πρέπει να υπογράψει και αυτή δεν υπογράφει με πολιτικά κίνητρα, υπογραφεί με την εφαρμογή των κανονισμών.", κατέληξε ο Βουλευτής.

Σχετικά Άρθρα