Χίος, Σάββατο 25 Ιανουαρίου

Άνοιγμα του Σύριζα σε νέα μέλη σε ομιλία στο Χανδρής

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 19/11/2019 - 06:18

 Άνοιγμα σε νέα μέλη για μια ενεργό Δημοκρατική συμμετοχή...διακήρυξαν κι οι δυο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ''γιατί η δική μας δύναμη είμαστε εμείς όλοι, είναι η φωνή μας, εμείς κάνουμε τα γεγονότα'' τόνισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και γιαυτό ''σας καλούμε όλες και όλους να συμμετέχετε για να επηρεάσετε τις εξελίξεις'' πρόσθεσε και ο Κώστας Ζαχαριάδης...είμαστε εδώ και θα προχωρήσουμε και σας καλούμε όλους σας, να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη για να αλλάζουμε προς το καλύτερο τη ζωή των καθημερινών ανθρώπων...είπαν όλοι μαζί στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στη Χίο, στο Ξενοδοχείο ''Χανδρής'' τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2019 στις 6.30μ.μ. και ο Βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, υπογράμμισε στο χαιρετισμό του, ότι χαίρεται γιατί βλέπει τον κόσμο που τίμησε το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και νέα μέλη, ανάμεσα στο ακροατήριο που γέμισε την αίθουσα.

 Οι ομιλίες και των τριών Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ συνόψισαν την προοπτική και τη σκέψη του κόμματος με την κυβερνητική εμπειρία που έχει...να συγκροτήσει μαζί με το λαό, κοιτώντας τις νέες συνθήκες στην Ευρώπη, στον κόσμο και στη χώρα μας...μια μεγάλη πλατιά πλειοψηφική προοδευτική και αριστερή παράταξη για μια Ελλάδα με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη...καλώντας κάθε πολίτη, κάθε νέο και κάθε άνθρωπο με σκέψεις προοδευτικές και δημοκρατικές, αριστερές, σοσιαλιστικές ή ριζοσπαστικές...αλλά και με οικολογικές ανησυχίες...που ήδη πρέπει να απασχολούν τον πλανήτη.

 Τόνισαν όλοι, ότι η Νέα Δημοκρατία κατάφερε...τα πράγματα που ήταν ήδη δύσκολα να τα κάνει τρισχειρότερα και αρχίζει να ξεθεμελιώνει σιγά-σιγά τις κοινωνικές δομές που προφύλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ .

Υπογράμμισαν ότι ενώ παραχωρεί κάποιες μικρές Φορολογικές ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη παράλληλα διαλύει το Ασφαλιστικό που είναι για όλους...και αποτελεί την αλληλεγγύη των γενεών. 

Επισκέφθηκαν τη ΒΙΑΛ και τόνισαν ότι και η βόρεια και η δυτική Ευρώπη πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το προσφυγικό και μεταναστευτικό στο μερίδιο που τους αναλογεί και ότι η Ελλάδα που φιλοξενεί και συντρέχει τους κατατρεγμένους, οφείλει να έχει πολιτική σοβαρή και συντονισμένη πάνω στο θέμα.

 Ο Κώστας Ζαχαριάδης που είναι και Χιακής καταγωγής, αναφερόμενος στο ζήτημα, είπε ότι πρέπει να καταλάβει η Νέα Δημοκρατία πως είναι άλλο πράγμα να περνούν τα σύνορα πολεμικά πλοία και αεροπλάνα μαχητικά...κι άλλο να μπαίνουν στα νερά μας βάρκες  με πρόσφυγες μετανάστες. Πρόσθεσε ακόμα ότι το Ελληνορθόδοξο Χριστιανικό πνεύμα είναι κατεξοχήν πνεύμα αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και προπαντός αγάπης...αλλά και ότι από την αρχαιότητα οι Έλληνες φημίζονταν για τον ''Ξένιο Δία''. Επαίνεσε το Χαλκειούς και τους κατοίκους του, που τα τελευταία χρόνια σηκώνουν το βάρος της φιλοξενίας των προσφύγων μεταναστών και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν εξισλαμίσθηκε τα τετρακόσια χρόνια της Τουρκοκρατίας και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ούτε τώρα, γιατί οι Έλληνες ήταν πάντα κοσμοπολίτες.

  Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ελπίδα για να συγκροτηθεί και σε Ευρωπα'ι'κό επίπεδο ένα προοδευτικό μέτωπο απέναντι σ' αυτή τη σκληρή πολιτική που ζούμε...μιας και είναι το μεγαλύτερο σε ποσοστό αριστερό κόμμα της Ευρώπης και μια ισχυρή Αξιωματική Αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Η μεγάλη μας διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία, είπε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, είναι ότι ''εμείς υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο συμφέρον και τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα με βάση αρχές και αξίες''.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν ότι η τάση της Νέας Δημοκρατίας να υπερβάλλει στην αστυνομική επιτήρηση και στις ''Εθνικές κορώνες'' δεν προάγει τη ζωή μιας υγιούς σύγχρονης κοινωνίας και ούτε διαφυλάττει καλώς τα Εθνικά μας συμφέροντα και τη Διεθνή μας Διπλωματία.

 Από το ακροατήριο μίλησε ο Αντώνης Κοτσακάς  που τόνισε ότι μέσα στο σύγχρονο παγκόσμιο κοινωνικό γίγνεσθαι προκύπτουν ραγδαία νέα δεδομένα...και ενώ τις προηγούμενες δεκαετίες υπήρχαν μόνο δύο Υπερδυνάμεις τώρα αναπτύσσεται ένα πολυπολικό σύστημα με την Κίνα, τις Ινδίες και άλλες χώρες να ''εισβάλλουν στη Διεθνή Αγορά. Υπογράμμισε ότι και οι δύο προσκεκκλημένοι ομιλητές και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαίρετοι και δυναμικοί και πρόσθεσε ότι τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τη γνωρίζει στον προοδευτικό χώρο από τα Φοιτητικά της χρόνια. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είπε πάνω σ' αυτό, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ότι είναι πολύ φυσικό, οι Δημοκρατικοί άνθρωποι που συνδέθηκαν κι αγωνίστηκαν για τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης για τα θέλω του Πολυτεχνείου και για την Ελλάδα της ''Αλλαγής του 81''...να ξανασυναντιούνται στο ΣΥΡΙΖΑ.

 Ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φραγκίσκος Σέργης, μετά το πέρας των ομιλιών των Βουλευτών, έδωσε το λόγο στο ακροατήριο για ερωτήσεις και μικρές τοποθετήσεις. Ανάμεσα στις παρεμβάσεις, ακούστηκαν τα ερωτήματα...θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο αριστερά σε μια μελλοντική διακυβέρνηση;...και...ο φτωχός λαός χρειάζεται βοήθεια...από που θα τη βρει;...Oι απαντήσεις που δόθηκαν από τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Ανδρέα Μιχαηλίδη  είναι...ότι σημασία και αξία έχει η αριστερή πράξη για δικαιοσύνη...και όχι η αριστερή φρασεολογία...και στην πράξη θα δοθεί βαρύτητα από τον ΣΥΡΙΖΑ με σταθερότητα στις αρχές του κόμματος και χωρίς αγκυλώσεις και παρωπίδες που αποκλείουν επικοινωνία και συνεργασίες με τις υπόλοιπες παρατάξεις της κοινωνίας. Πρόσθεσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που στήριξε τα χαμηλά οικονομικά εισοδήματα συγκρατώντας την κατρακύλα που είχαν πάρει στη δύσκολη περίοδο των Μνημονίων...φυσικά θα το κάνει και πάλι πιο αποτελεσματικά και καλύτερα, αφού από τα Μνημόνια βγήκαμε...κι όπως υπογράμμισαν...ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια το παραδέχεται πλέον και η Νέα Δημοκρατία.  

Δ. Ζαφείρης    

                  

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 25/01/2020 - 19:34

Την ανατολική Τουρκία «χτύπησε» και πάλι ο Εγκέλαδος, καθώς και το απόγευμα του Σαββάτου σημειώθηκε νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, εντείνοντας περαιτέρω την ανησυχία στη χώρα.

Την ίδια ώρα, λιγοστεύουν όσο περνούν οι ώρες για την ανεύρεση επιζώντων στα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο χθεσινός σεισμός, αν και σήμερα μια γυναίκα ανασύρθηκε σώα μετά από 19 ώρες.

Για «δοκιμασία» της χώρας μίλησε ο Τ. Ερντογάν, στους 22 οι νεκροί, 1.234 οι τραυματίες, πάνω από 400 οι μετασεισμοί.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα εκφράζει την αλληλεγγύη του, η Αθήνα δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει.  Με ένα «ευχαριστώ» σε ελληνικά, τουρκικά και αγγλικά απάντησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

aerial_footage_shows_quake_damage_as_rescue_operations_continue