Ανοιχτή η αγορά την ημέρα των Ευρωεκλογών;

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Λ.Α.Σ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ
Δευ, 27/05/2024 - 15:56
Στην Απλωταριά χρειάζεται… τροχονόμος για να ρυθμίζει την κυκλοφορία των πεζών

Με παρέμβασή του στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, Κλέαρχο Χρύση, ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Μάρκος Σκούφαλος, επαναφέρει   το θέμα που τέθηκε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και αφορούσε το γεγονός ότι η Κυριακή της 9ης Ιουνίου, ημέρα των ευρωεκλογών, α θεωρείται εργάσιμη για τον ιδιωτικό τομέα και κυρίως στα καταστήματα της αγοράς, με βάση απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής το 2023, που πιθανόν δεν είχε υπολογίσει αυτό το ενδεχόμενο.

Θυμίζουμε ότι η απόφαση είχε ληφθεί πριν από αρκετούς μήνες από τον απερχόμενο δήμαρχο μετά από αίτημα του εμπορικού συλλόγου, λόγω προσέγγισης στη Χίο κρουαζιερόπλοιου. Σημειώνεται ότι η "Α" επικοινώνησε σήμερα με το Λιμεναρχείο Χίου, στο πρόγραμμα του οποίου πάντως δεν προβλέπεται προσέγγιση πλοίου τη συγκεκριμένη ημέρα.

Ακολουθεί η συνέχει της παρέμβασης του Μ. Σκούφαλου που σημειώνει:

"Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να δηλώσουμε τουλάχιστον εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση, ότι είναι απαραβίαστο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες το δικαίωμα των εργαζομένων της Κυριακής αργίας .

Ωστόσο για το συγκεκριμένο θεωρούμε βασικό πολιτικό αλλά και ηθικό ζήτημα η δημοτική αρχή να ακυρώσει αυτή την απόφαση, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορέσουν απρόσκοπτα και όχι με την ψυχή στο στόμα ή και ενδεχόμενες πιέσεις, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αν και είχατε αναφερθεί, ότι θα συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο στις 30 Μάη, δεν συνέβη κάτι τέτοιο,  για ευνόητους σε εμάς λόγους που δεν αφορούν εσάς.

Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να θέσουμε το θέμα προ Ημερήσιας διάταξης και καλούμε και τις άλλες παρατάξεις να το στηρίξουν, στηρίζοντας επί της ουσίας τους εργαζόμενους δημότες μας .

Παρακαλούμε λοιπόν για τις δέουσες ενέργειες εκ μέρους σας ."

Σχετικά Άρθρα