Αντιδήμαρχος Ισ. Ντομάτας για καταφύγιο Βικίου: Με τόσα προβλήματα στη Β. Χίο δεν ήταν στις προτεραιότητες

Άμεσα μικρής κλίμακας επισκευές για να περιοριστούν οι φθορές
Πέμ, 17/12/2020 - 14:21

Εμβαλωματικές παρεμβάσεις στο ορειβατικό καταφύγιο Βικίου, υποσχέθηκε ο Αντιδήμαρχος Βροντάδου και ΒΑ Χίου, Ισίδωρος Ντομάτας, λέγοντας ότι προς το παρόν είναι τόσα τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω εγκατάλειψης στην Βόρεια Χίου που οι προτεραιότητές τους, σε συνεργασία και με την κοινότητα -στην προκειμένη περίπτωση του Βικίου- επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση ζητημάτων εντός οικισμού (δρόμοι, φωτισμός, ζητήματα ΔΕΥΑΧ.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρει το καταφύγιο, μάλιστα έχουμε κάποιες σκέψεις, που δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμες, σε συνδυασμό και με το καταφύγιο της Σπαρτούντας, αλλά δεν είναι κάτι που θα γίνει τώρα», σημείωσε ο κος Ντομάτας τονίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι παραπέμπει το θέμα στο αόριστο μέλλον.

Σημειώνεται ότι τα προβλήματα στο καταφύγιο Βικίου ανέδειξε το alithia.gr δημοσιεύοντας φωτογραφίες και κείμενο του Αλέξανδρου Καραμούζου που αποτυπώνει τις καταστροφές που έχουν γίνει σ’αυτό, εξαιτίας εγκατάλειψης και λεηλασιών.

Στις άμεσες παρεμβάσεις για να μην επεκταθούν οι φθορές στο καταφύγιο ο κος Ντομάτας περιέλαβε την περίφραξη του χώρου και την επισκευή της οροφής για να προφυλαχθεί το κτίριο από την είσοδο νερού.

Σχετικά Άρθρα