Αντιπαράθεση Δημ. Αρχής και "Χίος Μπροστά" για έλεγχο covid επισκεπτών

Πέμ, 22/04/2021 - 10:14

Ο έλεγχος επιβατών στις πύλες εισόδου ως μέτρο πρόληψης διάδοσης του κορωνοϊού και η δυνατότητα συμβολής προς αυτήν την κατεύθυνση της αυτοδιοίκησης αποτελεί νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της Δημοτικής Αρχής Χίου και της παράταξης "Χίος Μπροστά".

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος σημειώνει ότι δεν είναι αρμόδιος ενώ προς απάντησή του η παράταξη της αντιπολίτευσης σημειώνει ότι με νόμο έχει τη δυνατότηα να προβεί σε προσλήψεις γι'αυτό το σκοπό.

Ακολουθούν οι δύο ανακοινώσεις:

Δήμος Χίου: 

«Προς άρση των εσφαλμένων εντυπώσεων ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι ο Δήμος Χίου δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τη διενέργεια γρήγορων δειγματοληπτικών ελέγχων κορονοϊού στις πύλες εισόδου του νησιού μας. Παρά ταύτα συνεργάζεται άριστα και αποτελεσματικά με όλους τους αρμόδιους φορείς, συνεπικουρώντας με κάθε δύναμη και μέσο τον αγώνα έναντι στην πανδημία.

Ως εκ τούτου συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή και έρευνα πριν από τη διατύπωση δημόσιων προτάσεων που τελικώς συσκοτίζουν και παραπληροφορούν την κοινή γνώμη».

Χίος Μπροστά:

«Συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή και έρευνα πριν από τη διατύπωση δημόσιων προτάσεων που τελικά συσκοτίζουν και παραπληροφορούν την κοινή γνώμη»

Μας κούνησε το δάχτυλο σήμερα η δημοτική αρχή, δηλώνοντας ότι οι ΟΤΑ δεν έχουν αρμοδιότητα για την διενέργεια rapid tests για την covid19.

Για άλλη μια φορά πιάστηκε αδιάβαστη ,αφού πλέον με νόμο έχει αυτή τη δυνατότητα και μάλιστα με την πρόσληψη του κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού.

Η σχετική ανακοίνωση βρίσκεται μάλιστα στην σελίδα της ΚΕΔΚΕ (Κεντρική ένωση δήμων και κοινοτήτων): https://kedke.gr/tropologia-provlepei-ti-dienergeia.../...

Όταν πρόκειται για προσλήψεις ημετέρων ενημερώνονται και τρέχουν γρήγορα τις διαδικασίες για να διαθέσουν το 65%-70% της επιχορήγησης.

‘Οταν αφορά υγεία και παιδεία (tablets) δεν γνωρίζουν τίποτα , δρουν καθυστερημένα και διαθέτουν ελάχιστους πόρους».

 

Σχετικά Άρθρα