Αντιπεριφερειάρχες κατά τέως αντιπεριφερειάρχη χωρίς... όνομα

Τετ, 09/02/2022 - 15:04

Με κοινή ανακοίνωσή τους οι αντιπεριφερειάρχες Χίου και θεματικοί, φανερά ενοχλημένοι από ανακοινώσεις για την πορεία έργων από τον τέως αντιπεριφερειάρχη Χίου Π. Μπουγδάνου, χωρίς να τον κατονομάζουν, εξέδωσαν το παρακάτω δελτίο Τύπου περί θεσμικών ρόλων:

"Από την 1η Νοεμβρίου 2021, ο θεσμικός ρόλος του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη έχει ανατεθεί στον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Βρουλή Παντελή και θεματικοί ρόλοι σε συγκεκριμένους Αντιπεριφερειάρχες.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο εμφανίσεων είτε στα Μέσα Ενημέρωσης είτε σε συναντήσεις φορέων, για ζητήματα, τα οποία πλέον ακολουθούν τη συνέχεια της  διοίκησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Θέλουμε να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι η επίσημη και θεσμική ενημέρωση, στα ζητήματα που αναφέρονται στα έργα και τις συνολικές αλλά και συλλογικές ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, δεν μπορεί να εκφεύγει των θεσμικών ρόλων και των θεσμικών προσώπων που έχουν την αντίστοιχη ευθύνη. 

Οι θεσμικοί ρόλοι είναι οριοθετημένοι και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να λειτουργούν σε προσωπική βάση και με τη λογική της ελαστικής ερμηνείας".       

Σχετικά Άρθρα