Απαντά στην ΕΜΧ η ΔΕΥΑΧ για τις περικοπές

Παρ, 05/05/2023 - 15:59

Δυο φορείς σημαντικοί για τον τόπο μας, ΕΜΧ και ΔΕΥΑΧ συνεχίζουν να είναι στα χαρακώματα για τις προαναγγελθείσες περικοπές στην υδροδότηση. Αντί να υπάρχει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης συνεχίζεται η αλληλογραφία δια δελτίων Τύπου. 

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της ΔΕΥΑΧ, ως απάντηση στο τελευταίο δελτίο Τύπου της ΕΜΧ, με το οποίο ζητούσε -μεταξύ άλλων- την παρέμβαση του Δημάρχου επιμένοντας ότι δεν πρέπει να εφαρμοστούν οριζόντια μέτρα και να διακοπούν συνδέσεις άρδευσης:

"Την πολιτική του κάθε φορέα την καθορίζει το Δ.Σ. του με την εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων.

Το Δ.Σ της ΔΕΥΑΝΧ αποφάσισε να εξυπηρετήσει στο 100% τις ανάγκες ποτίσματος όλου του φυτικού κεφαλαίου και των νέων δενδρυλλίων στο σύνολο των Μαστιχοπαραγωγών.

Οι μαστιχοπαραγωγοί θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται με επάρκεια για τις καθημερινές τους ανάγκες.

Τα μέτρα έχουν ανακοινωθεί, είναι απλά, συγκεκριμένα και εξυπηρετούν όλους.

Το εκτιμώμενο όφελος από τα μέτρα που λαμβάνουμε θα είναι της τάξεως των 450.000 κ.μ περίπου για όλη την δύσκολη περίοδο που βρίσκεται μπροστά μας.

Τα ποσοτικά στοιχεία και η περίοδος που έγιναν οι βροχοπτώσεις είναι τέτοια που σε πολλές περιοχές του νησιού μας υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την επάρκεια του νερού για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων.

Η ΔΕΥΑΝΧ ξέρει καλύτερα απο την ΕΜΧ πως θα διαχειριστεί το θέμα αυτό και είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την ομαλή υδροδότηση όλου του νησιού.

Σας προτρέπουμε να ασχοληθείτε με τα θέματα, που είναι αρκετά, του φορέα που εκπροσωπείτε και να μην κάνετε τους ειδικούς για θέματα που δεν γνωρίζετε.

Ως προς την τεκμηρίωση που ζητάτε, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τους προέδρους των χωριών όπου υπάρχει το μεγάλο αυτό πρόβλημα και να μας γνωστοποιήσετε τα συμπεράσματα σας.

Η ΔΕΥΑΝΧ το έχει πράξει και γνωρίζει.

Το μη τιμολογούμενο νερό ( διαρροές, κλοπές, ζημιές, υδρόμετρα κλπ ) είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τις 123 ΔΕΥΑ της Ελλάδας και χρειάζονται τεράστια ποσά για την αντιμετώπιση του.

Πρόσφατα ενταχθήκαμε σε πρόγραμμα ύψους 9.000.000€ για τον εκσυγχρονισμό όλων των υδρευτικών εγκαταστάσεων μας και αναμένουμε την ένταξη μας σε ένα επίσης πρόγραμμα ύψους 7.000.000 € για την αλλαγή 17.000 ψηφιακών υδρομετρητών.

Με αυτούς τους τρόπους αντιμετωπίζονται τα διαχρονικά προβλήματα που βρήκαμε και σιγά σιγά τα επιλύουμε.

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Έχουμε αποφασίσει ως ΔΣ σε τακτά χρονικά διαστήματα να συνεδριάζουμε και να λαμβάνουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα με τα στοιχεία που θα έχουμε στη διάθεση μας.

Κανείς δεν δικαιούται να ρισκάρει την ομαλή υδροδότηση του νησιού μας, προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Υποχρέωση της ΔΕΥΑΝΧ είναι να εξυπηρετήσει στο σύνολο τον γενικό πληθυσμό του νησιού, να στηρίξει κάθε επαγγελματική δραστηριότητα, τους χιλιάδες επισκέπτες και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου.

Αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας Διοίκηση και εργαζόμενοι, με την ίδια επιτυχία που γίνεται από την αρχή της θητείας μας, με την εκτέλεση δεκάδων έργων και ενεργειών που δίνουν την δυνατότητα να μην λείψει πουθενά το πολύτιμο αγαθό που λέγετε νερό."

 

Σχετικά Άρθρα