Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Aπάντηση του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" για τα Σχολεία

Ανακοίνωση του Συνδυασμού "Σύμπραξη δημιουργίας"
Πέμ, 02/07/2020 - 06:20

Πραγματικά, προκαλεί εξαιρετικά ιδιαίτερη λύπη το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης του κ. Βουρνού αναφορικά με την κατανομή των επιχορηγήσεων του Δήμου στα σχολεία του νησιού μας και όχι μόνο.

Θα περίμενε κανείς νέες αντιλήψεις, υπηρέτηση της αλήθειας, προτάσεις και πολλά άλλα που δείχνουν το διαφορετικό, το σύγχρονο, το καινούργιο.

Αντ’ αυτού καταγράφονται αντιλήψεις και συμπεριφορές πιο παλιές από τις παλιές.

Δεν θα ακολουθήσουμε ούτε την ίδια κατηφορική πορεία, ούτε και θα παρασυρθούμε σε απαντήσεις και διαλόγους που ήδη γνωρίζει ο κόσμος, για τις οποίες αποφάνθηκε και φυσικά καθημερινά κρίνει και αξιολογεί.

Αντίθετα, εμείς, συνεχίζουμε δημιουργικά χτίζοντας το αύριο του τόπου μας, αδιαφορώντας στις κραυγές εντυπωσιασμού και τις συμπεριφορές που έχουν καταδικάσει οι πολίτες και αρνούνται να τις παρακολουθήσουν.

Σε αυτήν τη μεγάλη δημιουργική μας πορεία θα ακολουθήσει όποιος έχει να συνεισφέρει για τη Χίο μας, για τους ανθρώπους μας.

Όλα τα υπόλοιπα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια με μία Χίο που θα ατενίζει το μέλλον αισιόδοξα, μακριά από το γκρίζο και μίζερο παρελθόν.

Τόσο απλά όσο και η αλφαβήτα που διδάσκεται στα σχολεία.

Γιατί εμείς και ξέρουμε και θέλουμε και μπορούμε!

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 07:54
φωτο αρχείου

Εδώ και μερικές μέρες εν μέσω σχεδόν εμπολέμου καταστάσεως, με την γείτονα και τις Ένοπλες δυνάμεις σε υψηλή επιφυλακή, βρίσκεται έξω από το λιμάνι μας πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, προκειμένου να εκτελεστούν σε αυτό εργασίες καθαρισμού στα ύφαλα του.

Το πλοίο με στοιχεία TEMPEK με σημαία των νησιών Μάρσαλ της Καραϊβικής σύμφωνα με την χωρητικότητα του αυτή τη στιγμή έχει στις δεξαμενές του 211.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου αερίου.

Ανεξάρτητα από τα μέτρα ασφαλείας που παίρνονται στο πλοίο και της άδειας που δόθηκε από το Λιμεναρχείο και ανεξάρτητα αν τηρήθηκαν όλοι οι τύποι, η ουσία δεν αλλάζει.

Είναι η κατάλληλη στιγμή, να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη μια κινούμενη βόμβα ικανή να προκαλέσει έκρηξη μεγέθους Βηρυτού.

Την συνέχεια την έχουν οι αρχές και τα αρμόδια υπουργεία. Εμείς την έντονη ανησυχία μας την εκφράσαμε.