Απάντηση Β. Μυριαγκού στον Γ. Καραβασίλη

Με την ελπίδα να συνεχίσουν την... αλληλογραφία σε προσωπικό επίπεδο
Τρί, 16/11/2021 - 08:18

«Ο κ. Καραβασίλης δημοσίευσε μία ανακοίνωση με τίτλο: "Λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά για πέταμα στην ΔΕΥΑΧ". Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, αναφέρει στην ανακοίνωσή το εξής: ...Η μία εκ των δύο αντλιών εργάζεται ανελλιπώς με κόστος λειτουργίας περίπου 9.000 ευρώ/μήνα. Ως ΔΕΥΑΝΧ λοιπόν ενημερώνουμε υπεύθυνα και συγκεκριμένα όλους τους δημότες: Οι αντλίες της ΔΕΥΑΧ στη θέση Δελφίνι παρέχουν νερό όλο το χρόνο από δύο διαφορετικές πηγές» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Βασίλης Μυριαγκός, αναλυτικά σημειώνει:

«Η μια πηγή είναι η υδρομάστευση που βρίσκεται δίπλα τους που τώρα είναι άδεια και οι βάνες της είναι κλειστές.

Κατά τους χειμερινούς μήνες τεράστιες ποσότητες νερού γεμίζουν την συγκεκριμένη μάστευση η οποία υπερχειλίζει καθαρίζοντας σε λίγα λεπτά ότι υπάρχει μέσα στη μάστευση.

Στη φάση εκείνη οι αντλίες δύνανται να στείλουν στην πόλη της Χίου και το Βροντάδο έως 300κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα.

Τότε η άντληση μπορεί να φτάσει σε κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έως τις 130KWh ανά ώρα (περίπου 21€/h.

Δυστυχώς αυτή η περίοδος λειτουργίας κρατάει μόνο 4-5μήνες το χρόνο, δηλαδή τους χειμερινούς μήνες με τις βροχοπτώσεις που υπάρχουν.

Η δεύτερη πηγή που αντλείται από το συγκεκριμένο αντλητικό συγκρότημα είναι οι γεωτρήσεις που βρίσκονται περί τα 300μέτρα βορειότερα της εγκατάστασης.

Αυτές αντλούνται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και παρέχουν νερό με ρυθμό άντλησης 33κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα, εξαιρετικής ποιότητας.

Αυτό συμβαίνει καταναλώνοντας 17KWh ανά ώρα (περίπου 2,72€/h ).

Αυτά τα 792 κυβικά μέτρα ανά ημέρα ειδικά τους θερινούς μήνες είναι πολύ μεγάλης σημασίας.

Η εγκατάσταση επιτηρείται με κάμερα και υπάρχει σύστημα τηλεμετρίας και τηλεχειρισμών.

Είναι μια από τις 350 περίπου εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Χίου, που με το λιγοστό προσωπικό της καταφέρνει να τη διατηρεί λειτουργική σχεδόν αδειάλειπτα τα τελευταία 12 έτη.

Ο κ. Καραβασιλης ως μηχανολόγος γνωρίζει ότι για να υπάρχει κατανάλωση ισχύος πρέπει να παράγεται έργο και αντίστοιχα έχουμε και τις απώλειες.

Υπαινίχθηκε αρχικά ότι η υδρομάστευση είναι άδεια και οι αντλίες, ας πούμε, δουλεύουν ξερές.

Άρα ως μηχανολόγος έπρεπε να ξέρει ότι δεν παράγεται έργο και οι απώλειες θα κατέστρεφαν την αντλία.

Μια αντλία που δουλεύει στον αέρα τραβάει ρεύμα ίσα ίσα για να υπερνικήσει τις τριβές της.

Εν τέλει οι τριβές την υπερθερμαίνουν και κολλάει.

Άρα όχι μόνο δεν θα έκαιγε 9.000€ ρεύμα αλλά θα είχε κολλήσει στα πρώτα 10€...

Αυτός είναι ο κ. Καραβασίλης που πολιτικά καταψηφίζει στο Δ.Σ όλα σχεδόν τα έργα του Δήμου Χίου, που βλέπει τα πάντα μαύρα έως γκρίζα και γνωρίζει μόνο εκείνος και κανένας άλλος όλες τις δημοτικές λειτουργίες.

Δυστυχώς για εκείνον έχει «μαλώσει» με τα αληθινά γεγονότα, τις κλειστές αντλίες επί οκτώ μήνες περίπου τις παρουσιάζει ως ανοικτές και είναι πολιτικά επιζήμιος για τον τόπο μας.

Υπερτερεί η εμπάθεια και η εμμονή του έναντι της σοβαρότητας και της επιστημονικότητας που οφείλει να έχει ως αυτοδιοικητικός.

Ευτυχώς δεν τον ακολουθεί κανένας και καταγράφεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως μια συμπαθής γραφική παρουσία».

 

Σχετικά Άρθρα