Απεργία ενάντια στο 13ωρο και το 6ήμερο

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ
Τετ, 20/09/2023 - 16:23

Την εναντίωσή τους στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο δηλώνιουν αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα με την 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ (Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων) και σε τοπικό επίπεδο και το Εργατικό Κέντρο Χίου, οργανώνοντας συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς.

Στο πλαίσιο αυτό και όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, στην απεργία θα συμμετέχουν, δημόσιοι υπάλληλοι, ανάμεσά τους εργαζόμενοι στους δήμους, εκπαιδευτικοί δάσκαλοι και καθηγητέςνοσοκομειακοί γιατροίελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και ναυτεργάτες. Συμμετοχή με ανακοινώσεις τους δηλώνουν επίσης οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου (επισυνάπτεται σχετική ανακοίνωση) αλλά και η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ.

Υπενθυμίζεται πως, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπονται η εξαήμερη εργασία, η απασχόληση σε πολλούς εργοδότες μέχρι και 13 συνεχόμενες ώρες, καθώς και η επιβολή προστίμου μέχρι και 5.000 ευρώ στους απεργούς που παρεμποδίζουν από την εργασία τους, άλλους εργαζόμενους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου:

«Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου συμμετέχει στην απεργία της 21ης Σεπτέμβρη και καλεί τα μέλη της, να πλαισιώσουν και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις στα νησιά του Β, Αιγαίου, στα σημεία και τις ώρες που το κάθε νησί έχει αποφασίσει και που παραθέτουμε παρακάτω.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους μας, τους συλλόγους μας.

Πρώτα μας αφήνουν απροστάτευτους από πυρκαγιές, ύστερα από πλημμύρες και τώρα γονατίζουν τις οικογένειές μας, που μας στηρίζουν.

Πρώτα καταδικάζουν τα ΑΜΕΑ στην ανεργία και ύστερα επιδιώκουν να βάλουν όσους μας στηρίζουν να δουλεύουν έξι μέρες την εβδομάδα, να δουλεύουν δύο δουλειές έως και 16 ώρες!

Ποινικοποιούν την απεργία και τον αγώνα. Δεν θα τους αφήσουμε να περάσουν το νέο νομοσχέδιο! Οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι κόστος!

Δεν αποδεχόμαστε τη ζωή λάστιχο, με τη δημόσια υγεία στα νησιά να βρίσκεται διαρκώς στο όριο.

Να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για εξετάσεις και θεραπείες.

Εδώ και τώρα απαιτούμε πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων των κέντρων υγείας, νέα ειδικά σχολεία και στελέχωση των ήδη υπαρχόντων, πλήρη κάλυψη των κενών στην παράλληλη στήριξη σε όλα τα σχολεία.

Δεν συμβιβαζόμαστε! Σε κάθε νησί δίνουμε και πάλι το παρόν στις απεργιακές συγκεντρώσεις ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τις οικογένειές μας.

Δεν πάει άλλο!

- Λήμνος 10:30 π.μ. στην πλατεία ΟΤΕ

- Μυτιλήνη 11:00 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς

- Χίος 10:30 π.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς

- Σάμος 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

- Ικαρία 11:00 π.μ. στον Εύδηλο».

Σχετικά Άρθρα