Απεργία και συγκέντρωση στο Δημαρχείο για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 02/10/2018 - 10:57

 12 το μεσημέρι αύριο, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων με βασικό αίτημα τη διατήρηση των κεκτημένων για τα βαρέα και ανθυγιεινά, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Χίου.

Σύμφωνα με το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ οι εργαζόμενοι διεκδικούν να μη γίνει καμία περικοπή στα ΒΑΕ, να γίνει ένταξη και άλλων ειδικοτήτων, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας και έβγαλαν ειδικότητες από τα ΒΑΕ και τέλος να μη γίνει κανένας συμψηφισμός προσωπικής διαφοράς και ανθυγιεινού επιδόματος.

Όπως ενημερώνει το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ, από 1.3.2019 καταργούνται η παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 4024/2011 (Α' 176), το άρθρο 67 του ν. 4235/2014 (Α' 32), το άρθρο 22 του ν. 4368/2016, η παρ. 8 του άρθρου 2 και η παρ. 17 του άρθρου 11 του ν. 4375/2016 (Α' 51), το άρθρο 98 του ν. 4483/2017 (Α' 107), καθώς και κάθε άλλη διάταξη που ρυθμίζει κατά τρόπο διαφορετικό το καθεστώς χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και κάθε υπουργική ή κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση των ανωτέρω διατάξεων.

Και η ανάκοινωση συνεχίζει:

 « Καταργούν όλους τους νόμους διατάξεις για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά εις βάρος των εργαζόμενων. Είναι η περιβόητη «εναρμόνιση» με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική (αφού πουθενά στην ευρωπαϊκή ένωση δεν υπάρχει το ίδιο καθεστώς ΒΑΕ)
Κόβουν το ανθυγιεινό επίδομα από όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, από όλους εμάς που δουλεύουμε στις πιο άθλιες και ανθυγιεινές συνθήκες.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

 

  «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα περί εξόδου από τα μνημόνια και της δίκαιης ανάπτυξης προσπαθεί να μας πείσει ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζομένους. Προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα, ότι η μεταμνημονιακή περίοδος όχι μόνο δεν θα φέρει ελάφρυνση για τους εργαζόμενους, αλλά θα περιλαμβάνει νέες επιβαρύνσεις, διατήρηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων, ιδιωτικοποιήσεις, μείωση αφορολόγητου, πετσόκομμα των ΒΑΕ.

  Έχουν τεράστιες ευθύνες όλοι όσοι έβαλαν πλάτη στην κυβέρνηση να περάσει το πολυνομοσχέδιο που χτύπαγε το δικαίωμα στην απεργία και τα ΒΑΕ, αφού τότε όχι μόνο δεν οργάνωσε τον αγώνα των εργαζομένων αλλά γύρισε και την πλάτη στα συνδικάτα που είχαν αποφασίσει απεργία και κλιμάκωση του αγώνα. Καμιά εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να δυναμώσει η συσπείρωση και η ενότητα των εργαζομένων για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε. Με τη δράση και τη συμμετοχή μας να συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

synenteyxi_typoy_n.t._hioy_adedy_gia_apergia_3is_oktovri_2018

Σχετικά Άρθρα