Χίος, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Απεργία ΠΟΕ - ΟΤΑ: Καθολική συμμετοχή εργαζομένων στην καθαριότητα και τις οικονομικές υπηρεσίες

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 21/02/2019 - 15:34

Καθολική ήταν η συμμετοχή των Εργαζομένων στον Τομέα Καθαριότητας και των εργαζομένων στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χίου, στη σημερινή 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Οι πρώτοι, όπως εξήγησει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους Δήμους Χίου, Νίκος Σαραντάκης, χάνουν από την 1η του Μάρτη το επίδομα των βαρέων και ανθυγιεινών, με ό,τι συνέπειες θα έχει αυτό και στα ζητήματα συνταξιοδότησής τους, ενώ οι δεύτεροι με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και μετά την κατάργηση του προληπτικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο (καταργήθηκε με τον «Κλεισθένη»), βρίσκονται υπόλογοι έναντι του νόμου, σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα οικονομικής διαχείρισης, κάτι διόλου απίθανο, λόγω και της πολυνομίας.

Στην απεργία συμμετείχαν επίσης εργαζόμενοι και από άλλες δημοτικές υπηρεσίες, ενώ έγινε συγκέντρωση στην είσοδο του δημαρχείου το πρωί.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν και πως η ΠΟΕ - ΟΤΕ θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις, με δεδομένο μάλιστα ότι το πρωί στελέχη της, έκαναν επεισοδιακή είσοδο στο υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνουμε ότι λόγω της απεργίας σήμερα δεν έγινε αποκομιδή απορριμμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 23/09/2019 - 19:02

Σημαντικές συναντήσεις και επαφές στη Χίο είχε σήμερα ο Δήμαρχος Οινουσσών Γ. Δανιήλ.

 Συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο Δημ. Αυγερινό με τον οποίο συζήτησε για ζητήματα ασφάλειας και τάξης του νησιού ενώ παράλληλη συνάντηση είχε με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Χίου Παναγιώτη Αναγνώστου στην οποία παραυρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Οινουσσών Λάμπρος Σκούφης.

Ανάλογη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΗ με τον  

Διευθυντή της Γ. Καλαμάκη για τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης και άλλα έργα της ΔΕΗ στις Οινούσσες.

 Τέλος υπήρξε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον αρχαιότερο αστικό Σωματειακό φορέα της Χίου τον Φιλοτεχνικό Όμιλο όπου συζητήθηκε η έναρξη πνευματικής και λογοτεχνικής συνεργασίας για το κοινό όφελος των κατοίκων Χίου και Οινουσσών.

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες για να καλυφθούν και οι υπόλοιποι τομείς του δημοτικού έργου.