Απίστευτοι τύποι... Αλλα λένε το πρωϊ άλλα το βράδυ. Τώρα πήραν πίσω την αύξηση της βίζας

Πέμ, 30/04/2015 - 18:20

Να μέτρησαν οι διαμαρτυρίες; Μα δεν πρόλαβαν να γίνουν. Περισσότερο οι Κυβερνητικές κινήσεις δείχνουν κινήσεις ερασιτεχνών, που στην κυριολεξία άλλα λένε το πρωϊ άλλα το βράδυ. Ετσι ενώ ήταν όλα έτοιμα στο Πολυνομοσχέδιο πρόβα για τους δανειστές, η συζήτηση του αναβλήθηκε, οι διαμαρτυρίες περί αγοράς πλαστικού χρήματος ή διπλασιασμού της βίζας, έγιναν μόνο μεταξύ μας, προκαλώντας κυρίως ανταραχή στους Τούρκους τουριστικούς πράκτορες, που μας πάιρνουν σοβαρά...

Για το θέμα της βίζας χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω δελτίο τύπου του ΕΟΑΕΝ.

 

"Μετά τις συντονισμένες ενέργειες του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), όπως προκύπτει και από την έγγραφη παρέμβαση του προς τα αρμόδια Υπουργεία που δημοσιοποιήθηκε, λύθηκε το θέμα της αιφνιδιαστικής αύξησης (διπλασιασμού)  των τελών θεώρησης εγγράφων εισόδου στα νησιά του Αιγαίου, στα οποία  εφαρμόζεται το ειδικό καθεστώς έκδοσης βίζας  για επισκέπτες από την Τουρκία.

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι δόθηκε εντολή στις Υπηρεσίες Ελέγχων Διαβατηρίων των έξι (6) νησιών  (Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω, Ρόδου και Καστελόριζου) να  συνεχίσουν, όπως ίσχυσε από το 2012, την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης αδειών εισόδου σε πολίτες τρίτων χωρών από τη γείτονα Τουρκία με το υφιστάμενο κόστος των 35 ευρώ, δηλαδή  χωρίς την επιβάρυνση με ισόποσο ένσημο της Ελληνικής Αστυνομίας."

Ο Πρόεδρος

Θρασύβουλος Καλογρίδης

 

Σχετικά Άρθρα