Χίος, Δευτέρα 3 Αυγούστου

Από που χύνονται λύματα στον Παρθένη;

Κυρ, 17/11/2019 - 21:32

Θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω σε κάθε αρμόδια υπηρεσία.

Είναι αδιανόητο όλο το καλοκαίρι να μήν έχει καμία μυρωδιά και τώρα που έβρεξε βρωμοκοπά όλη η περιοχή του Παρθένη λύματα!

Φαίνεται ότι η βροχή παρέσυρε όλη την βρωμιά από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης και τα έριξε στον Παρθένη.

Είναι δυνατόν θα μου πείτε πως μπορεί να γίνει αυτό;

Ας σοβαρευτούμε και να δούμε πως έχει η κατάσταση. Το πάρεργο του αποχετευτικού δικτύου μέσα στον ποταμό δεν έχει τελειώσει πλήρως για να μεταφερθούν οι σωληνώσεις στον νέο παράδρομο. Βέβαια τα λύματα αυτά από κάποιες αποχετεύσεις πέφτουν μέσα στον ποταμό.

Αγαπητοί Μηχανικοί και Εργολάβοι ξέρετε ότι εγώ δεν χαρίζομαι ούτε στον εαυτό μου. Όλα τα καλά σχόλια για το έργο σας τα έχω γράψει και προβάλλει ότι είναι από τα καλύτερα έργα της Χίου και αποδεικνύεται καθημερινά από την μεγάλη κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Φροντίστε επί τέλους να τελειώσει πλήρως το έργο εκτός εάν σάς χρωστάνε ακόμη πολλά χρήματα .

Ελέγξτε από πού υπάρχει αυτή η διαρροή των λυμάτων και αυτές τις μέρες μετά τις βροχές πρέπει να κρατάς καλά σφιχτά την μύτη σου για να βαδίσεις στον νέο δρόμο πάνω στον Παρθένη.

Εφ όσον είναι σε εξέλιξη η εργολαβία δεν μπορώ να απευθυνθώ στην ΔΕΥΑΝΧ για να κοιτάξει καί νά ελέγξει εάν καί από πού υπάρχει διαρροή μέσα στον ποταμό.

Πάντως ας το λάβει σοβαρά υπ όψιν του ο νέος πρόεδρος μόλις αναλάβει καθήκοντα να το κοιτάξει.

Εγώ περπατώ βλέπω ακούω καί οσφραίνομαι γράφω και προβάλλω. Καλό βράδυ.

Χίος 17 Νοεμβρίου 2019 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 03/08/2020 - 18:25

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, από αύριο Τρίτη 4 Αυγούστου μέχρι και τις 18 Αυγούστου, και παράταση έως και τις 15 Αυγούστου της απόφασης ότι οι εργάτες γης που βγαίνουν από την Ελλάδα δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας, αποφασίστηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον Covid-19. 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, η συμμόρφωση με το μέτρο της χρήσης μάσκας στα πλοία, είναι κρίσιμη προκειμένου να μη ληφθούν δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πληρότητας σε αυτά. 

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό σημείωσε πως η Ελλάδα σήμερα έχει πολύ καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από τις περισσότερες άλλες χώρες. Κατάφερε να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα από τουρίστες με τα μέτρα που διαδοχικά πήρε στις πύλες εισόδου της χωρας. Ωστόσο, ο εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός και τα φαινόμενα χαλάρωσης που «τρέφουν» τον κορωνοϊό. Ο εφησυχασμός αυτός οδήγησε στην αύξηση κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες, κυρίως στα αστικά κέντρα.

Η αύξηση, πάντως, των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας. Ενδεικτικά, όπως είπε, οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ ήταν 13 χθες 2 Αυγούστου, έναντι 11 στις 2 Ιουλίου, 17 στις 2 Ιουνίου, 44 στις 2 Μαΐου και 81 στις 4 Απριλίου. Αντίστοιχα, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ήταν 12 χθες 2 Αυγούστου, έναντι οκτώ στις 2 Ιουλίου, 11 στις 2 Ιουνίου, 37 στις 2 Μαΐου και 92 στις 2 Απριλίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η κύρια πηγή ανησυχίας για μεγαλύτερη διασπορά του ιού στην κοινότητα είναι οι χερσαίες πύλες εισόδου, από τις οποίες εισέρχονται Έλληνες, έχοντες άδεια διαμονής και ομογενείς, καθώς και ο συγχρωτισμός σε κοινωνικές εκδηλώσεις, στη διασκέδαση και στα μέσα μεταφοράς. «Έναντι αυτής της κατάστασης, η κυβέρνηση χτυπά το κουδούνι της αφύπνισης. Καλεί όλους τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών και να συμμορφώνονται με τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Φροντίζουμε τα μέτρα που παίρνουμε, όπως αυτά που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, να συνοδεύονται με αντίμετρα, σημείωσε. Όπως ενδεικτικά ίπε, η απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερικά κέντρα από τις 3 έως τις 9 Αυγούστου συνδοεύτηκε με την επέκταση της δυνατότητας αναστολής συμβάσεων των εργαζομένων στους τομείς της εστίασης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού από 1-31 Αυγούστου. «Έτσι, την ώρα που, εξαιτίας των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού, μειώνεται ο τζίρος των επιχειρήσεων, αναλαμβάνουμε τη στήριξη των εργαζομένων στους τομείς της οικονομίας που πλήττονται, γιατί νοιαζόμαστε για τον κόσμο της εργασίας, και γιατί μπρούμε, έχοντας κάνει το προηγούμενο διάστημα συνετή χρήση του ταμείου του Κράτους, για να αντιεμτωπίσουμε και τις σημερινές ανάγκες» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, από σήμερα ξεκινά σε σταθερή βάση, τρεις φορές την εβδομάδα, τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής Υγείας και Πολιτικής Προστασίας, ώστε να καταγράφονται οι εξελίξεις, να αξιολογούνται τα δεδομένα και να αναπροσαρμόζονται κατάλληλα οι δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, θα κάνει ό,τι χρειαστεί, για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή. Όπως στην αρχή, έτσι και τώρα, όλοι μαζί, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και Κράτος θα συνεργαστούμε για να περιορίσουμε τις δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας με δίκαιο τρόπο. Και επειδή έχει σημασία να παρακολουθούμε συνεχώς τη συμμόρφωση προς τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς» επισήμανε ο υφυπουργός.

Όπως σημείωσε, από τις 31 Ιουλίου έως και χθες 2 Αυγούστου, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία, διενέργησαν ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα. Ελέγχθηκαν συνολικά 6.610 σημεία ενδιαφέροντος, διαπιστώθηκαν  παραβάσεις σε 434 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 494 πρόστιμα, συνολικού ύψους 231.500 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 195 ημερών συνολικά.

Κατά τον κ. Πέτσα, η αύξηση, ιδίως στα διοικητικά πρόστιμα αναστολής λειτουργίας, είναι πολύ μεγάλη έναντι προηγούμενων Σαββατοκύριακων και πιστοποιεί τη χαλάρωση «που όλοι βλέπουμε γύρω μας. Αλλά, όπως έχουμε πει πολλές φορές, αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

naftemporiki.gr