Χίος, Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Από που χύνονται λύματα στον Παρθένη;

Κυρ, 17/11/2019 - 21:32

Θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω σε κάθε αρμόδια υπηρεσία.

Είναι αδιανόητο όλο το καλοκαίρι να μήν έχει καμία μυρωδιά και τώρα που έβρεξε βρωμοκοπά όλη η περιοχή του Παρθένη λύματα!

Φαίνεται ότι η βροχή παρέσυρε όλη την βρωμιά από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης και τα έριξε στον Παρθένη.

Είναι δυνατόν θα μου πείτε πως μπορεί να γίνει αυτό;

Ας σοβαρευτούμε και να δούμε πως έχει η κατάσταση. Το πάρεργο του αποχετευτικού δικτύου μέσα στον ποταμό δεν έχει τελειώσει πλήρως για να μεταφερθούν οι σωληνώσεις στον νέο παράδρομο. Βέβαια τα λύματα αυτά από κάποιες αποχετεύσεις πέφτουν μέσα στον ποταμό.

Αγαπητοί Μηχανικοί και Εργολάβοι ξέρετε ότι εγώ δεν χαρίζομαι ούτε στον εαυτό μου. Όλα τα καλά σχόλια για το έργο σας τα έχω γράψει και προβάλλει ότι είναι από τα καλύτερα έργα της Χίου και αποδεικνύεται καθημερινά από την μεγάλη κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Φροντίστε επί τέλους να τελειώσει πλήρως το έργο εκτός εάν σάς χρωστάνε ακόμη πολλά χρήματα .

Ελέγξτε από πού υπάρχει αυτή η διαρροή των λυμάτων και αυτές τις μέρες μετά τις βροχές πρέπει να κρατάς καλά σφιχτά την μύτη σου για να βαδίσεις στον νέο δρόμο πάνω στον Παρθένη.

Εφ όσον είναι σε εξέλιξη η εργολαβία δεν μπορώ να απευθυνθώ στην ΔΕΥΑΝΧ για να κοιτάξει καί νά ελέγξει εάν καί από πού υπάρχει διαρροή μέσα στον ποταμό.

Πάντως ας το λάβει σοβαρά υπ όψιν του ο νέος πρόεδρος μόλις αναλάβει καθήκοντα να το κοιτάξει.

Εγώ περπατώ βλέπω ακούω καί οσφραίνομαι γράφω και προβάλλω. Καλό βράδυ.

Χίος 17 Νοεμβρίου 2019 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της ΠΑΣ/ ΝΑΤ Χίου
Σάβ, 18/01/2020 - 09:02

Στην πολύχρονη θητεία μας στα πλοία, πάμπολλες ήταν φορές που αντιμετωπίσαμε φουρτούνες και πολλά άλλα προβλήματα εντός και εκτός πλοίου.

Τώρα ως απόμαχοι της θάλασσας τα τελευταία δέκα χρόνια βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την λαίλαπα των μνημονίων, η οποία συνεχίζεται και με την τωρινή κυβέρνηση της Ν.Δ και έχει να κάνει με το ασφαλιστικό.

Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν ή θέλουν να το αντιμετωπίζουμε. Οι συντάξεις αποτελούν τη μια πλευρά προστασίας και της αξιοπρεπούς ζωής, μετά την εργασία μας!

Αλλά πάνω από όλα βάζουμε το μέλλον των παιδιών και εγγονών μας στο ναυτονήσι μας, και για τον λόγο αυτό δεν μπορούμε να λείψουμε από την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22/01/2020 στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα (Βουνακίου) και έχει να κάνει με το προσφυγικό – μεταναστευτικό, και αντιπροσωπεία του σωματείου να παραβρεθεί στην κινητοποίηση που θα γίνει την Πέμπτη 23/01/2020 στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο εσωτερικών

Η ΠΕΣ/ΝΑΤ ΧΙΟΥ ζητά:

Το άμεσο κλείσιμο της ΒΙΑΛ,  και να δημιουργηθεί ένας επαρκής χώρος υποδοχής προσωρινής διαμονής, καταγραφής και ταυτοποίησης μέχρι 500 άτομα..

Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων - μεταναστών από το νησί μας και μεταφορά τους στην ενδοχώρα, και από εκεί να διατυπώνονται τα αιτήματα ασύλου, κ.λπ. και σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν

Να εξαφανισθούν από την Χίο οι ΜΚΟ που μόνο προβλήματα έχουν φέρει στο νησί.

Να αποζημιωθούν όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα.

Ευχόμαστε να γίνει πράγματι πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας και του Δήμου Χίου η ματαίωση των σχεδίων που η κυβέρνηση επιθυμεί να υλοποιήσει στον τόπο μας.

Καλούμε όλους τούς απόμαχους και εν ενεργεία Ναυτικούς με τίς οικογένειες τους να συμμετάσχουν δυναμικά στην συγκέντρωση

 

Με αγωνιστικούς Χαιρετισμούς

Το Δ.Σ ΠΕΣ/ΝΑΤ ΧΙΟΥ