Απόδοση ευθυνών για την Παθολογική ζητά το Εργατικό Κέντρο Χίου

Παρ, 21/07/2017 - 14:39

«Οι συνθήκες νοσηλείας στην παθολογική Κλινική της Χίου μειώνουν την αξιοπρέπεια των ασθενών και στερούν το δικαίωμα στους πολίτες να έχουν ένα υγιές σύστημα περίθαλψης», σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Χίου, το οποίο αναφερόμενο στα πρόσφατα γεγονότα σημειώνει ότι « προκαλούν  σοκ, θλίψη και οργή οι εικόνες από την κατάρρευση της οροφής της Παθολογικής».

«Ευτυχώς», συνεχίζει το Ε.Κ.Χίου «δεν θρηνήσαμε θύματα. Δυστυχώς, αποδεικνύεται περίτρανα ότι όσοι μας κυβερνούν όλα αυτά τα χρόνια είναι ανίκανοι να αφουγκραστούν και να δώσουν λύσεις σε βασικά ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας, όπως η υγεία, η παιδεία, η ασφάλιση, η εργασία και πολλά άλλα».

Καταλήγοντας το ΕΚ Χίου ζητά άμεσα «να αποδοθούν ευθύνες, να γίνουν όλες οι απαραίτητες επισκευές ούτως ώστε οι ασθενείς που νοσηλεύονται εκεί να είναι σε συνθήκες απόλυτης αξιοπρέπειας και ασφάλειας και επιτέλους, απαιτούμε την δημιουργία ενός συστήματος δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλους τους πολίτες της χώρας μας».

Σχετικά Άρθρα