Χίος, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Απόδοση του αποθεματικού του πόρου έξι τοις χιλίοις στους μηχανικούς δημοσίους υπαλλήλους

Παρ, 01/11/2019 - 10:51

Συνάντηση πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νότης Μηταράκης με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γιώργο Στασινό καθώς και τον Πρόεδρο του ΤΜΕΔΕ κ. Κωνσταντίνο Μακέδο αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης, διάθεσης και κατανομής του αποθεματικού του πόρου του έξι τοις χιλίοις που δεν είχε αποδοθεί τα τελευταία χρόνια στους μηχανικούς δημοσίους υπαλλήλους.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε πως στο άμεσο προσεχές διάστημα θα αποδοθεί ο πόρος στους δικαιούχους μηχανικούς δημοσίους υπαλλήλους, μέλη της ΕΜΔΥΔΑΣ, ενώ δρομολογούνται ήδη οι απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη συσταθεί πενταμελής διαχειριστική Επιτροπή, αποτελούμενη από μέλη του ΕΦΚΑ, της ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ, του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε σχετικά:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον κ. Στασινό όσο και τον κ. Μακέδο για τη σημερινή μας συνάντηση. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας είναι η αποκατάσταση της κανονικότητας, σε όλα τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων μας. Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε άμεσα προς την επίλυση του ζητήματος που αφορά στην απόδοση του αποθεματικού του πόρου του έξι τοις χιλίοις που δεν είχε αποδοθεί τα τελευταία χρόνια στους μηχανικούς δημοσίους υπαλλήλους.»

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 14/12/2019 - 07:46

Αυτό υποστήριξε καλεσμένος στονΣκάϊ ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος Κ. Μαρδάς, σημειώνοντας στο ιστολόγιο του.

"Τυχόν προσφυγή της Ελλάδας στο περιλάλητο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι δίκοπο μαχαίρι...

Από τη μια δημιουργεί μια εκτόνωση, με τη χώρα μας να κερδίζει χρόνο...

Αλλά: Προσοχή:

Από την άλλη, οδηγεί σε ένα επικίνδυνο αδιέξοδο, καθώς το 1976 με την κρίση του "Χόρα", η Ελλάδα , επί Πρωθυπουργίας Κωσνατντίνου Καραμανλή, έχασε στο αίτημά της για λήψη ασφαλιστικών μέτρων ΟΗΕ- Δικαστηρίου κατά του ερευνητικού πλοίου της Τουρκίας.
Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι η τυχόν ζημιά που προκάλεσε η Τουρκία με τα...επιστημονικά χτυπήματα επί της υφαλοκρηπίδας, δεν ήταν ...ανεπανόρθωτη !

Και δέχθηκε το αίτημα της Άγκυρας, που συμπεριελήφθη σε επιστολή της- υπόμνημα προς το Δικαστήριο, να απορριφθεί το ελληνικό αίτημα προσωρινών μέτρων ...

Να γιατί , από τότε που μπήκε ανενόχλητο από φίλους και συμμάχους και εταίρους στην αφρούρητη κυπριακή ΑΟΖ, το γεωτρύπανο Φατίχ, φαγώθηκα να προειδοποιώ ότι :
Οι Κύπριοι πολιτικοί ηγέτες,
έπρεπε πρώτα να εξασφαλίσουν την φύλαξη της ΑΟΖ
και μετά να προχωρήσουν στις γεωτρήσεις...

Τώρα, υπερκλιμάκωσαν την κρίση , σε μια εποχή ελληνικής μετα - χρεοκοπίας...με τον Ερντογάν να μας έχει κυκλώσει από το νότο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να εκδίδει ανακοινώσεις άνευ πρακτικού αποτελέσματος , ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες να τον ανέχονται...Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον...

Ακολουθεί η ανάλυσή μου στους φιλόξενους Αταίριαστους του ΣΚΑΙ, την περασμένη Τρίτη, όπου έδειξα την απόφαση- κόλαφος για την Ελλάδα...

Πριν η κ. Μπακογιάννη σπεύσει να προτείνει την προσφυγή μας στο Δικαστήριο αυτό, ας έριχνε μια ματιά στο βιβλίο μου ΠΡΟ- ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, όπου έχω ειδικό κεφάλαιο για την γκάφα τη κυβέρνησης Καραμανλή...που επικρίθηκε τότε από πολλούς έγκυρους νομικούς..."

Χρόνος στο βίντεο: Από 24.00 'ως 34.00

http://www.skaitv.gr/ep…/enimerosi/atairiastoi/2019-12-10-10