Αποφασίζει για απεργία αύριο και το Εργατικό Κέντρο Χίου

Προς το παρόν δήλωση συμμετοχής στην συγκέντρωση που θα γίνει στο Δημαρχείο
Τρί, 15/06/2021 - 10:38

Διευρύνεται το μέτωπο της αντίδρασης στο εργασιακό νομοσχέδιο που αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία αύριο στην Βουλή. Μετά την ΑΔΕΔΥ και τα ναυτεργατικά σωματεία που προκήρυξαν για αύριο απεργία, ακολουθούν αντίστοιχες αποφάσεις από Εργατικά Κέντρα ανά την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό το απόγευμα το θέμα θα συζητηθεί στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Χίου, όπως δήλωσε στο alithia.gr ο Πρόεδρός του, Κώστας Λίνας. Προς το παρόν με ανακοίνωσή του το Ε.Κ. δηλώνει ότι θα μετέχει στην συγκέντρωση που θα γίνει στις 16 Ιούνη στο Δημαρχείο, με πρωτοβουλία του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Ακολουθεί η ανακοίνωσή του:

«Το Εργατικό Κέντρο Χίου στηρίζει και συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση που προκήρυξε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 στην είσοδο του Δημαρχείου στις 10:30πμ.

Οι δυνάμεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος δεν κάμπτονται. Το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη βουλή αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. Αυτό το νομοσχέδιο δε διορθώνεται, πρέπει να αποσυρθεί. Θα είμαστε όλοι εκεί, ενωμένοι, να διαδηλώσουμε ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, που μόνο στόχο έχει να ισοπεδώσει τα κεκτημένα των εργαζομένων.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια:

• Στην κατάργηση  του 8ώρου

• Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας

• Στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους

• Στην ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

• Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας

• Στην ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

• Στην ουσιαστική κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα

Το Εργατικό Κέντρο Χίου στηρίζει κάθε απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων».

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα