Αποκαλύπτεται το επόμενο διάστημα το master plan του λιμανιού

Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 14/10/2021 - 15:12
Ηχητικό απόσπασμα: 

Θέμα ημερών είναι η παρουσίαση του νέου master plan του λιμανιού της Χίου, όπως ανέφερε σήμερα από το Ράδιο «Αλήθεια» ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος πριν από δύο ημέρες σε συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, ζήτησε μεταξύ άλλων, να συντμηθεί ο χρόνος των διαδικασιών που απαιτούνται για την λήψη των οριστικών εγκρίσεων, προκειμένου στη συνέχεια να χρηματοδοτηθεί το έργο.

Το σχέδιο που θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή, είναι εκείνο που θα υποβληθεί στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ παράλληλα προχωρούν και συμπληρωματικές μελέτες (περιβαλλοντική, κυκλοφοριακή και οικονομοτεχνική), διαδικασία, που όπως είπε ο Δήμαρχος -στην καλύτερη περίπτωση- μέχρι να ολοκληρωθεί απαιτούνται 2 έτη για την έκδοση του master plan με Προεδρικό Διάταγμα.

Αναφορικά με το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το λιμάνι των Μεστών, επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο επικεντρώνει στο πως μπορούμε να έχουμε ένα λειτουργικό λιμένα από την ανατολική πλευρά του νησιού μας.

Με τον Γενικό Γραμματέα -είπε- συζητήθηκαν και ζητήματα που αφορούν το νλιμένα Μεστών, όπως η μελέτη για τις κτιριακές υποδομές  και η πύλη Σένγκεν.

Ο Δήμαρχος υποστήριξε την άποψη ότι μπορούν και τα Μεστά να καταστούν λειτουργικά, χωρίς όμως να θιγεί το λιμάνι της Χίου.

«Βίαια δεν μπορείς να ξεριζώσεις την καρδιά της πόλης από τη Χίο και να την μεταφέρεις στα Μεστά. Η ζωή και οι εξελίξεις το δείχνουν αυτό, αρκεί να γίνονται όλα με μια σωστή σειρά,  ήρεμη, προγραμματισμένη και βέβαια οι ανάγκες είναι εκείνες που θα δείξουν πως θα κινηθούμε», κατέληξε ο Σταμάτης Κάρμαντζης.

Σχετικά Άρθρα