Αποκεντρωμένη διοίκηση ζητούν οι αιρετοί στα νοτιόχωρα

Καθολική συμμετοχή στην χθεσινή πρώτη συνάντησή τους στ' Αρμόλια
Πέμ, 20/06/2019 - 10:31

Αποκεντρωμένο μοντέλο διοίκησης διεκδικούν από τη νέα δημοτική Αρχή Χίου οι νεοκλεγέντες δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι των δημοτικών ενοτήτων Ιωνίας και Μαστιχοχωρίων, που χθες πραγματοποίησαν την πρώτη συνάντησή τους στ΄Αρμόλια.

Όπως σημειώνει ο δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Μυριαγκός η  συμμετοχή ήταν καθολική και από τα 20 χωριά.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Νέα πρόσωπα με όρεξη,με όνειρα, με ιδέες για προσφορά και δουλειά.

Σε ένα πολύ ωραίο κλίμα ενημέρωσης,διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προτάσεων αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα της νέας νομοθεσίας ( Κλεισθένης Ν. 4555/2018) που αφορά την λειτουργία και τις αρμοδιότητες των Τοπικών Κοινοτήτων.

Κοινό και ομόφωνο αίτημα όλων είναι, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου να ανταποκριθούν στην αγωνία και το ενδιαφέρον όλων των αιρετών εκπροσώπων της Νότιας Χίου, να ληφθούν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο αποφάσεις, ούτως ώστε να γίνουν περαιτέρω βήματα προόδου για τις ανάγκες εξυπηρέτησης της καθημερινότητας και της ανάπτυξης της πλέον παραγωγικής περιοχής του Νομού μας.

Στόχος είναι η βελτίωση της ζωής των κατοίκων και να δημιουργηθεί ένα αποκεντρωμένο μοντέλο διοίκησης που να δώσει ζωή, ρόλο και αξία σε όλη την περιφερεία του Δήμου Χίου.

Οι ομόφωνες αποφάσεις που λήφθηκαν θα κατατεθούν θεσμικά στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο με την έναρξη της νέας Δημοτικής περιόδου την 1 Σεπτεμβρίου 2019."

Σχετικά Άρθρα