Χίος, Τρίτη 13 Νοεμβρίου

Απορρίπτει την μελέτη για δημοτικό κήπο και πέριξ αυτού, το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής

Σύσκεψη στο Δήμο για τις επόμενες ενέργειές του
Πέμ, 22/02/2018 - 13:02

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Χίου στην πρόταση ανάπλασης του δημοτικού κήπου και πέριξ αυτού, που κατέθεσε ο Δήμος Χίου και η οποία παρουσιάστηκε στο κοινό σε ειδική εκδήλωση που έγινε την περασμένη Πέμπτη στο Ομήρειο. Θυμίζουμε ότι εκτός της μελέτης του γραφείου Δοξιάδη, που έγινε με δωρεά ιδιώτη, το "πακέτο" της πρότασης περιλαμβάνει και κυκλοφοριακού χαρακτήρα αλλαγές, όπως η μετατροπή της οδού Δημοκρατίας σε διπλής κατεύθυνσης και η μετατροπή της Πολυτεχνείου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.

Χωρίς να είναι γνωστό το σκεπτικό της απόφαση του 4μελούς συμβουλίου, στο οποίο πρόεδρος είναι η Αντιγόνη Κυριακώδη, αυτή τη στιγμή η Δημοτική Αρχή Χίου καλείται να επιλέξει αν θα ακολουθήσει τις προτάσεις - τροποποιήσεις επί της μελέτης που κατέθεσε, που υποβάλλει το Συμβούλιο, ή αν θα ακολουθήσει τη δεύτερη οδό, που είναι να ζητήσει έγκριση από το δευτεροβάθμιο όργανο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη εξέλιξη σε ένα ζήτημα στο οποίο δίνει ιδιαίτερο βάρος η Δημοτική Αρχή, αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στελεχών της, μιας και πρέπει να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειές του Δήμου.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 13/11/2018 - 19:16

Σε πέντε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη την Τρίτη, σε Βορειοανατολικό Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα οκτώ συνολικά τουρκικά αεροσκάφη (επτά F-16, τα οποία πετούσαν σε δύο σχηματισμούς και ένα ελικόπτερο) προέβησαν επίσης σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.