Αρωγός της Ένωσης η Περιφέρεια στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΙΚΟ ΝΥΚΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 26/08/2021 - 15:44

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκος Νύκτας χαιρετίζει μέσω ανακοίνωσης της Περιφέρειας την παρουσίαση του προγράμματος, «Νέα Γεωργία για την Νέα Γενιά» και συγκεκριμένα την πρόταση «Εκπαίδευση των νέων Μαστιχοπαραγωγών της Χίου στον πολλαπλασιασμό των μαστιχόδεντρων και στις σύγχρονες καλλιεργητικές πρακτικές τους», ειδικότερα το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη μας Κωνσταντίνου Μουτζούρη, και την λύπη του που λόγω  ανειλημμένων υποχρεώσεων του αδυνατεί να παρευρίσκεται, ενώ το επιθυμεί πάρα πολύ. 

Το πρόγραμμα " Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά " περικλείει μία  φιλοσοφία την οποία ενστερνίζεται πλήρως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφέρεια μας:

Θέλει αγρότες οι οποίοι θα εκπαιδευτούν και θα λειτουργήσουν με πρότυπα εντελώς επαγγελματικά σε κάθε επίπεδο της γεωργικής δραστηριότητας.

Προκρίνει την καλλιέργεια της γης και την παραγωγή των αγροτικών προϊόντων με σεβασμό:

1. Στο περιβάλλον

2. Την αειφορία

3. Την παράλληλη διατήρηση της βιοποικιλότητας των καλλιεργούμενων φυτών και δένδρων

Προωθεί τη συνεργασία των αγροτών, οι οποίοι ενστερνίζονται το ίδιο όραμα και τους ίδιους στόχους, και τη συμμετοχή τους σε μεγάλες ομάδες και φυσικά σε ισχυρούς συνεταιρισμούς.
Ιδιαίτερο και άκρως επιτυχές παράδειγμα είναι η Ε.Μ.Χ. της οποίας έχω την τιμή να είμαι μέλος του Δ.Σ. επί πάρα πολλά έτη, η οποία ενεργώντας επιστημονικά και θέτοντας υψηλούς στόχους, αναπτύσσεται και εξελίσσεται συνεχώς. Είναι ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή της Περιφέρειας μας στο παρόν πρόγραμμα, το οποίο σκοπό έχει να εκπαιδεύσει τους νέους μαστιχοπαραγωγούς:

1. σε επιστημονικούς τρόπους πολλαπλασιασμού και ανάπτυξης των μαστιχόδεντρων

2. στην αντιμετώπιση των ασθενειών, στη φυτοπροστασία τους, στη λίπανση τους κλπ.

3. σημαντικός στόχος του προγράμματος είναι επίσης η ανάπτυξη της συνεταιριστικής ιδέας στους νέους μαστιχοπαραγωγούς.

Εν κατακλείδι η Περιφέρεια Β. Αιγαίου έχει προτεραιότητά της:

• Την ανάπτυξη της γεωργίας προκειμένου να παραμένουν οι νέοι μας στα νησιά μας, και προωθεί γι΄ αυτό το σκοπό την εκπαίδευση νέων αγροτών, οι οποίοι θα ασχολούνται με τον αγροδιατροφικό τομέα, χρησιμοποιώντας καινοτόμες ιδέες, με σκοπό την παραγωγή περισσότερων και ποιοτικότερων προϊόντων με σεβασμό στο φυσικό 
περιβάλλον, παράγοντας πλούτο για τους ίδιους και την κοινωνία μας».

 

to_programma_synadei_me_ti_filosofia_tis_perifereias_voreioy_aigaioy

Σχετικά Άρθρα