Χίος, Δευτέρα 1 Ιουνίου

Ατόπημα η ηλεκτροκόλληση του άδειου κτηρίου της ανακύκλωσης

Ανακοίνωση της "Χιακής Συμπολιτείας"
Παρ, 08/11/2019 - 15:08

Δεν συμφωνεί με εργασίες που έγιναν από το Δήμο στο άδειο τμήμα του κτηρίου της ΒΙΑΛ, όπου στεγάζονταν η ανακύκλωση, για την αποτροπή εισόδου οποιουδήποτε στο χώρο, η δημοτική παράταξη της Χιακής Συμπολιτείας, που σε ανακοίνωσή της μιλά για ατόπημα, λέγοντας ότι ο σκοπός είναι προφανής ώστε να μην μπορούν οι άνθρωποι που αναγκάζονται να μένουν στις σκηνές έξω από το κτήριο και τα κοντέινερ της ΒΙΑΛ να προφυλαχτούν εκεί σε περίπτωση βροχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Προχθές συνεργεία του δήμου ηλεκτροκόλλησαν τις πόρτες του εντελώς κενού κτιρίου της ανακύκλωσης δίπλα στη ΒΙΑΛ.

Ο σκοπός ήταν προφανής. Να μην μπορούν οι άνθρωποι που αναγκάζονται να μένουν στις σκηνές έξω από το κτήριο και τα κοντέινερ της ΒΙΑΛ να προφυλαχτούν σε περίπτωση βροχής.

Έτσι ο δήμαρχος ανταποκρίθηκε στο αίτημα των μελών της κοινοτικής επιτροπής του Χαλκειούς αλλά και στη λογική της Κυβέρνησης που είναι “να τους κάνουμε το βίο αβίωτο για να μην έρχονται.” Ο ίδιος δήμαρχος που στο δημοτικό συμβούλιο δήλωσε αναρμόδιος να σχεδιάσει και να παρέχει προστασία στους πρόσφυγες από τα καιρικά φαινόμενα.

Όλες οι αρχές τυπικά μιλάνε για ανθρωπιά. Κάνουν όμως έναν εντελώς ξεπερασμένο, άτοπο και –τελικά ανήθικο διαχωρισμό των ανθρώπων σε πρόσφυγες (καλοί) και μετανάστες (κακοί) θεωρώντας πρόσφυγα μόνο αυτόν που προέρχεται από τη Συρία. Όλες οι άλλες χώρες, που είναι διαλυμένες από πολυετείς πολέμους, οικονομική εκμετάλλευση και κλιματική καταστροφή θεωρούνται ασφαλείς. Οι προερχόμενοι από αυτές τις χώρες θεωρούνται από την ΕΕ την ελληνική Κυβέρνηση και τα περισσότερα ΜΜΕ, περίπου επικίνδυνοι ή ύποπτοι που πρέπει να απαλλαγούμε από αυτούς με κάθε τρόπο.

Πίσω από αυτές τις δικαιολογίες κρύβονται αντικοινωνικές και αντιανθρώπινες λογικές που μόνο σε χειρότερη βαρβαρότητα μπορούν να οδηγήσουν τις κοινωνίες μας.

Βεβαίως δημιουργούνται προβλήματα από τον συνωστισμό ανθρώπων σε γκέτο. Πρωτίστως και συντριπτικά περισσότερο για τους ίδιους. Τα όποια προβλήματα μπορεί να γίνουν διαχειρίσιμα, αν υπάρχει η πολιτική λογική υποδοχής των ανθρώπων αυτών ως ανθρώπων σε όλες τις χώρες και στην ΕΕ και στην Ελλάδα. Και είναι καθήκον όλων των δημοκρατών, όλων όσων δεν θέλουν να ταυτίζονται με τη μισανθρωπία της πολιτικής και κοινωνικής ακροδεξιάς να πιέσουν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Εξακολουθούμε να παλεύουμε για κατάργηση των τεράστιων γκέτο, για απεγκλωβισμό των φυλακισμένων στα νησιά προσφύγων, για υποδοχή που να ταιριάζει σε ανθρώπους σε όλες τις τοπικές κοινωνίες της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Είναι καθήκον των δημοκρατικών πολιτών να μιλήσουν με λόγια και πράξεις απέναντι στην μισαλλοδοξία, τον φόβο την άγνοια τις σκόπιμες ψευδείς διαδόσεις (όπως αυτές για δήθεν παχυλά επιδόματα των προσφύγων).

Η αλληλεγγύη απέναντι στην καθημερινή βαρβαρότητα, είναι καθήκον απέναντι στον τόπο μας, στον πολιτισμό μας, στα παιδιά μας, στην ανθρωπιά μας!"

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 01/06/2020 - 19:09

Στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, Μπουράτ Οζούγκερντιν, στον οποίον υποβλήθηκε  διάβημα κατά της Άγκυρας, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές. 

Αφορμή του διαβήματος ήταν η δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην ΤΑP (κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας) σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, τόνισε πως η Τουρκία «αποπειράται βήμα - βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

naftemporiki.gr