
Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στη συνάντηση του Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, παρουσία και των άλλων νησιωτών Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν οι παρακάτω διαπιστώσεις: υιοθετήθηκε η ΒΙΑΛ ως «hot spot» στη Χίο, ενώ ως προσωρινές λύσεις αυτές των Ταμπάκικων και της τάφρου του Κάστρου. Προωθείται άμεσα ο ορισμός συντονιστή σε τοπικό επίπεδο (Διοικητή και Υποδιοικητή) με αυξημένες αρμοδιότητες στο συντονισμό των ενεργειών για το προσφυγικό από την πολιτική εποπτεία του Υπουργού Μετανάστευσης. Τέλος δρομολογείται άμεσα η χρηματοδότηση των υποδομών, οι οποίες θα υλοποιηθούν με τη στενή συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Ο Βουλευτής Χίου κατέθεσε προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων τις παρακάτω αναφορές:
1) Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στη Χίο με θέμα: «Επισκευή και συντήρηση της αίθουσας επιβατών εξωτερικού του Τελωνείου Χίου».
2) Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Χίου με θέμα: «Αναίρεση κατάργησης προαιρετικής εισφοράς υπέρ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (Π.Ο.Π.Σ)».
3) Προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε ως αναφορά την κοινή επιστολή του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Λιμένος Χίου «Άγιος Νικόλαος» και εμπορικών και μεταφορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Χίο με θέμα: «Απόφαση Λιμενικού Ταμείου Χίου για μεταφορά Οχηματαγωγών (Ο/Γ) και Φορτηγών (Φ/Γ) πλοίων από τον κεντρικό Λιμένα Χίου στο Λιμένα Μεστών».
Στις αναφορές επισυνάπτονται οι επιστολές των τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στη Χίο, του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Χίου και η κοινή επιστολή του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Λιμένος Χίου «Άγιος Νικόλαος» και εμπορικών και μεταφορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Χίο.
Επειδή από Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας προκύπτει πως οι μαθητές που θα επιλέξουν το 3ο Επιστημονικό Πεδίο δεν θα έχουν πρόσβαση σε Τμήματα Χημείας ή και Χημικών Μηχανικών, ο Βουλευτής Χίου κατέθεσε προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί, ώστε οι μαθητές του 3ου Επιστημονικού Πεδίου να έχουν πρόσβαση σε τμήματα Χημείας από τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.








































