«Αυτή η πολιτική δεν θα περάσει»

ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/5/21 ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 06/05/2021 - 15:29

Με αιχμή την προωθούμενη, κατάργηση του οκταώρου εργασίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς, από την ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή και άλλων συνδικαλιστικών φορέων, αλλά και του χιώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Τοπικά η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί στην κεντρική πλατεία με ομιλητές τον πρόεδρο του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ, Μάρκο Σκούφαλο, τον πρόεδρο του ΣΕΣΝΟΧ, Γιάννη Λαμπαδοχυτό, τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χίου, Σταύρο Σταυρινούδη, τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου, Άρη Μιχαλάκη και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων, Κώστα Πουλιανό.

Ακολούθησε πορεία των συγκεντρωμένων από την κεντρική πλατεία δια της οδού Κανάρη στο λιμάνι, και από τις οδούς Κοραή και Απλωταριάς στο Ηρώο Πεσόντων.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε κάνοντας αναφορά στον πρόσφατο θάνατο σομαλού μετανάστη στο ΚΥΤ της π. ΒΙΑΛ καταδικάζοντας τις πολιτικές ενάντια στους εργαζόμενους όπου γης, ενώ κλείνοντας ανακοίνωσε ότι τέλος Αυγούστου ολοκληρώνει τον εργασιακό του βίο άρα και τη συνδικαλιστική του δράση ως εργαζόμενος και ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκε μαζί τους είτε από το ίδιο είτε από το αντίθετο μετερίζι, αλλά και την οικογένειά του για την υπομονή της.

Καθηγητές και δάσκαλοι καυτηρίασαν την προσπάθεια της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας να αυξήσει τις ώρες εργασίας των εργαζομένων καταστρατηγώντας το 8ωρο αλλά και άλλες κατακτήσεις 135 και πλέον χρόνων, ενώ ο Άρης Μιχαλάκης από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου συνδύασε την Άνοιξη με τους αγώνες των εργαζομένων αλλά και με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Σομαλού στη ΒΙΑΛ που βρέθηκε δαγκωμένος από ποντίκια.

Στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στην πλατεία συμμετείχε το ΣΕΣΝΟΧ. Ο πρόεδρός του, Γιάννης Λαμπαδοχυτός, καυτηρίασε με τη σειρά του την προσπάθεια της κυβέρνησης για καθιέρωση 10ωρης και 12ωρης εργασίας δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι η πολιτική αυτή δεν θα περάσει.

me_protovoylia_tis_adedy_i_sygkentrosi_gia_tin_protomagia

Σχετικά Άρθρα