Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

Αυξημένος κατά 30% ο νέος προϋπολογισμός του Δικαστικού Μεγάρου

Ολοκληρώνονται τα τεχνικά δελτία του έργου και αναζητείται πρόσθετη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μεταφορών
Δευ, 29/06/2020 - 14:29
Δικαστικό Μέγαρο, γιαπί

 

5 χρόνια προσπαθειών χρειάστηκαν για να λυθεί η εργολαβία για την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου και να φτάσουμε στο σημείο σήμερα να προσδοκούμε την επαναδημοπράτηση του έργου, με αυξημένο όμως προϋπολογισμό κατά 30% έναντι του εγκεκριμένου, όπως εκτιμά η τεχνική έκθεση της εταιρείας Κτηριακών Υποδομών.

Στην απίστευτη γραφειοκρατία πάνω στην οποία σκόνταψε, όχι μία αλλά αρκετές φορές, το συγκεκριμένο έργο, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στο Ράδιο «Αλήθεια» η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, Ανθίππη Ζαννάρα, η οποία έχει τακτική επικοινωνία με την ΚΤΥΠ ΑΕ για να παρακολουθεί την πορεία του και ετοιμάζει – όπως είπε- νέο έγγραφο, σε συνεργασία και με τον Πρόεδρο Πρωτοδικών, για να ζητηθεί η πρόσθετη χρηματοδότηση του έργου και η ολοκλήρωση των τευχών δημοπράτησης, ώστε να βγει στον αέρα ο νέος διαγωνισμός.

Όπως είπε ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός ανέρχεται στα 7,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο νέος που προκύπτει από την τεχνική έκθεση της ΚΤΥΠ αυξήθηκε στα 10,58 εκατομμύρια ευρώ, γι’αυτό και έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, αίτημα για εξεύρεση των πρόσθετων πόρων. Θυμίζουμε ότι οι πιστώσεις για το Δικαστικό Μέγαρο Χίου είχαν εξασφαλιστεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του συγκεκριμένου υπουργείου, ενώ για να εγκριθεί η αύξηση του προϋπολογισμού εκτός από την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών χρειάζεται έγκριση και από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στα πρόσθετα... γραφειοκρατικής φύσεως ζητήματα, τα οποία όμως για να λυθούν χρειάστηκε χρόνος και κόπος, αξίζει να αναφερθεί και το ιδιοκτησικό του οικοπέδου στο οποίο ανεγείρεται το Μέγαρο, το οποίο είχε παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για μια 5ετία και επειδή εντός του χρόνου που είχε οριστεί δεν είχε ολοκληρωθεί το έργο, απαιτήθηκε να γίνουν εκ νέου ενέργειες για να παραταθεί ο χρόνος παραχώρησης για μια ακόμη 5ετία!

Η κα Ζαννάρα αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην στήριξη της προσπάθειας που καταβάλλεται για να υπερπηδηθούν τα εμπόδια και να ξεκινήσει το έργο του Δικαστικού Μεγάρου, τόσο από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, όσο και από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Χίου Ευστάθιο Μερκούρη, ενώ έκανε ειδική μνεία και στην εκλιπούσα Πρόεδρο Πρωτοδικών Μαρία Τομπάζη.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 14/07/2020 - 16:20

«…Και ακόμη δεν είδαμε τίποτα!..».

Έτσι καταλήγει ο Κώστας Μαρδάς, στο προφίλ του στο Facebook, στην ανάρτησή του με θέμα την αλλαγή στάσης των Βρυξελλών έναντι της Τουρκίας, γεγονός που ανέδειξε, καλεσμένος ως αναλυτής στην μεσημεριανή εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη και της Ελένης Λάσλαρη στον ΣΚΑΪ, τη Δευτέρα:

«...Όσον αφορά την... "Αγία Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία", δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση… Στη σημερινή (Δευτέρα )  σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών, ο Ζοζέπ Μπορέλ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος, αφού τον σεργιανίσαμε πρόσφατα στον Έβρο και είδε τον τουρκικό κίνδυνο, πήγε στην Κύπρο όπου αντίκρισε από ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς το γεωτρύπανο "Γιαβούζ" που τρυπά το οικόπεδο 6 της Γαλλίας, ύστερα πήγε στην Άγκυρα και μετά τη συνάντησή με τον Τσαβούσογλου τι πρότεινε;

«Πρότεινε διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το...διαμοιρασμό των εσόδων φυσικού αερίου της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης!

«Αυτό σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση από υπερασπίστριά μας που, μέχρι τώρα, κουτσά στραβά, κατήγγειλε τις τουρκικές παράνομες γεωτρήσεις, μεταβάλλεται τώρα σε διαμεσολαβίτρια οντότητα, ζητώντας να μοιραστούμε με τους Τούρκους τα... κέρδη!

«Σημειωτέον, ότι η Κομισιόν ενέκρινε προς την Τουρκία 500 εκατομμύρια ευρώ για τους πρόσφυγες από τη Συρία, τους οποίους βομβαρδίζει η ίδια!»…

 

 

Το βίντεο της εκπομπής, όπου ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος- συγγραφέας του επίκαιρου βιβλίου ΠΡΟ- ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, επικρίνει την λάθος πολιτική να μην έχει ακόμη λειτουργήσει το τζαμί στο Βοτανικό, δίνοντας το δικαίωμα στον Ερντογάν να το παίζει…, όπως είπε… «νταβατζής των 500.000 μουσουλμάνων της Αττικής, που δεν είναι Τούρκοι» μπορείτε να το δείτε  : https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/ONLINE/2020-07-13-12(χρόνος από 00.50 - 1.10)