Δεν συμμετέχει η ΛΑΣ στη σημερινή σύσκεψη για το ΠΡΟΚΕΚΑ

Έχουμε δει ξανά το έργο «Είναι πολλοί οι ψήφοι οι Άρη…»
Παρ, 26/05/2017 - 11:13

Δεν συμμετέχει στη σημερινή σύσκεψη, στην οποία καλεί ο Δήμαρχος Χίου, μετά τις τελευταίτες εξελίξεις, για τη δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Μάρκος Σκούφαλος, που αιτιολογεί τη στάση του σε επιστολή του στον Μανώλη Βουρνού.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη έχουν κληθεί η Περιφερεια Βορείου Αιγαιου (οι Αντιπεριφερειάρχες, Στ. Κάρμαντζης και Γ. Ξενάκης), οι δύο Βουλευτές Χίου, η Εισαγγελία Χίο, ο Π. Λαμπρινούδης, ο Μ. Σκούφαλος, η Ερμιόνη Φρεζούλη Ερμιόνη, τα μέλη της διαπαραταξιακής (Αφενδούλης Κυριάκος - Γεωργιάδης Ιωάννης-  Ζώας Γεώργιος- Καμπούρης Στέλιος - Καραμανής Γεώργιος- Μυριαγκός Βασίλης- Νύκτας Νίκος- Τζιώτης Απόστολος- Στρατής Γδύσης) η  ΔΗΚΕΧ, η Αστυνομική Δ/νση, το Λιμεναρχείο, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αλλά και ο Πρόεδρος της ΕΜΧ.

Αναλυτικά ο Μάρκος Σκούφαλος  αναφέρει στην επιστολή του:

«Με δεδομένες τις διαμορφωμένες θέσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ , της μείζονος αντιπολίτευσης, των προέδρων των κοινοτήτων, της Περιφερειακής αρχής διά των εκπροσώπων της αυτοαποκαλούμενης Παγχιακής Επιτροπής για το προσφυγικό, των κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Ένωσης Κεντρώων, που αποδέχονται και ομνύουν στο πλαίσιο της επαίσχυντης συμφωνίας εγκλωβισμού Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την Τουρκία και ΕΕ, συμφωνούν με το ΝΑΤΟ χωροφύλακα του Αιγαίου και των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, που αποδέχονται με ή χωρίς αστερίσκους το Προαναχωρησιακό Κέντρο-Φυλακή, για την «ασφάλειά» τους, για τις επενδύσεις τους, που κινδυνεύουν από τους πρόσφυγες - μετανάστες ή λαθρομετανάστες, «λαθροπίθηκους»  όπως με περισσή ανθρωπιά τους ονομάζουν διάφορα φασιστοειδή που εκκολάπτονται στις γραμμές τους, δεν δεχόμαστε να συμμετέχουμε στο χιλιοπαιγμένο έργο, «Είναι πολλοί οι ψήφοι οι Άρη…», ούτε να ψάχνουμε πώς θα υλοποιήσουμε την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, λοιπών προθύμων και ΕΕ. Το αφήνουμε σε εσάς!

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου έχει ξεκάθαρες θέσεις για τον απεγκλωβισμό και μετακίνηση των προσφύγων μεταναστών από το νησί με την άρνηση εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, με την απόδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, με τη διατήρηση ενός και μοναδικού κέντρου στο νησί προσωρινής διαμονής με αναβαθμισμένες υπηρεσίες, που θα εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και μείωση της παραβατικότητας , καθώς και ταυτόχρονο κλείσιμο της Σούδας.»

Σχετικά Άρθρα