Δεν βλέπουν τηλεόραση και στην Κατάβαση

Παρ, 30/07/2021 - 06:11

Την τραγική κατάσταση όσον αφορά το τηλεοπτικό σήμα και την ποιότητα του, καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Κατάβασης, άλλης μιας περιοχής του νησιού, με πολίτες Β' κατηγορίας, αφού παρά τα παχιά λόγια και τις κυβερνητικές εξαγγελίες, απλά οι άνθρωποι,δεν έχουν τηλεοπτικό, σήμα.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω ανακοίνωση τους με αποδέκτη τον Αντιπεριφερειάρχη:

«Σας ενημερώνουμε και διαμαρτυρόμαστε για ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στα περισσότερα χωριά του εγκαταλειμμένου από την πολιτεία τοπικού διαμερίσματος της Αμανής του Δήμου Χίου σχετικό με το σήμα της τηλεόρασης και ειδικά στο χωριό μας την Κατάβαση, που δεν έχουμε ποτέ κανονική ροή του προγράμματος σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς πλην εκείνων των τηλεπωλήσεων, όλες τις ώρες της ημέρας!!!!

 Η τηλεόραση του καθενός μας αποτελεί πίνακα ζωγραφικής!! Βλέπουμε χρώματα χωρίς ήχο! Γραμμές και τις περισσότερες φορές «μαύρο»  με την ένδειξη ότι δεν υπάρχει σήμα!

Παλιότερα είχαμε πρόβλημα, όχι τόσο έντονο, με το αναλογικό σήμα! Τώρα το κακό έχει παραγίνει!! Περιμέναμε παλιότερα το πολυδιαφημισμένο «τζαμάτο» σήμα της Digea πότε αλλάζοντας τηλεοράσεις, πότε βάζοντας αποκωδικοποιητές μα τώρα μετά τις τελευταίες αλλαγές το αποτέλεσμα είναι ακόμα χειρότερο από πριν!

 Γνωρίζουμε ότι το δικαίωμα στην ενημέρωση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο για όλους τους Έλληνες πολίτες, ειδικά αυτή την τραγική εποχή της πανδημίας που βιώνουμε κατά την οποία ενώ δίνονται στα κανάλια από την πολιτεία εκατομμύρια για την ενημέρωση και την προστασία των πολιτών εμείς δεν βλέπουμε τηλεόραση!!! Δεν νομίζουμε πως είμαστε πολίτες αυτής της χώρας δεύτερης ποιότητας!!

Πληρώνουμε τέλη για την λειτουργία των κρατικών καναλιών  της ΕΡΤ μα ούτε αυτά δεν βλέπουμε! Ειδικά για τους  υπερήλικες κατοίκους  των χωριών μας  των οποίων η τηλεόραση αποτελεί μόνη συντροφιά τις κρύες μέρες του χειμώνα!

  Πιστεύοντας ότι θα προσπαθήσετε να δώσετε λύση στο πρόβλημά μας απευθυνόμαστε σε εσάς από τους οποίους ελπίζουμε να το επιλύσετε!

ΥΓ: Σας παραθέτουμε φωτογραφίες με ημερομηνίες για του λόγου το αληθές αλλά  και της τραγικής κατάστασης που βιώνουμε»!   

Σχετικά Άρθρα