Δεν υπάρχουν αποθέματα στο Νοσοκομείο για τον εξοπλισμό της Παθολογικής

Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Δ/ΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΡΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ
Παρ, 06/05/2022 - 15:24

Μπορεί προ ημερών η Διοικήτρια του Νοσοκομείου να προέβλεψε -επικαλούμενη τον ρεαλισμό- ότι η Παθολογική Κλινική θα μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία το φθινόπωρο του 2022, μετά από πολλές περιπέτειες που παρέτειναν το χρόνο ολοκλήρωσης των κτιριακών υποδομών, όμως δεν είναι βέβαιο ότι η πρόβλεψη αυτή τελικά θα αποδειχθεί ρεαλιστική ή... αισιόδοξη τελικά.

Στο συμπέρασμα αυτό οδηγηθήκαμε ακούγοντας την αντίδρασή της, όταν στα πλαίσια ραδιοφωνικής της συνέντευξης ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Βρουλή, ότι στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί εγκαίρως η διεθνής διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια του εξοπλισμού στην παθολογική (σ.σ. το έργο περιλαμβάνει και την ψυχιατρική κλινική.... για να μην ξεχνιόμαστε), το Νοσοκομείο εκ των ενόντων θα μπορούσε να εξοπλίσει την κλινική και αυτή να λειτουργήσει μέχρι να έρθει το σύνολο του νέου εξοπλισμού.

«Μια κλινική για να λειτουργήσει δεν χρειάζεται μόνο κρεβάτια», σημείωσε η κα Κανταράκη και ανέφερε ότι δεν έχει συζητήσει αυτό το θέμα με τον κο Βρουλή, οπότε είναι κάτι που θα προσπαθήσει να δει στις λεπτομέρειές του.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι το "Σκυλίτσειο", που προσέθεσε -λόγω κορωνοϊού- 29 ακόμα κλίνες στη δυναμικότητά του, δεν έχει αυτή τη στιγμή αποθέματα σε εξοπλισμό.

"Μπορούμε να δούμε πως θα βοηθήσουμε την περιφέρεια να προχωρήσει πιο γρήγορα ο διαγωνισμός", τόνισε η Δ/τρια με δεδομένο ότι ο κος Βρουλής επικαλέστηκε την υποστελέχωση της περιφέρειας ως αιτία που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία.

"Θα επικοινωνήσω με τον Αντιπεριφερειάρχη να δούμε ποια λύση μπορεί να προκριθεί", κατέληξε η κα Κανταράκη
 

Σχετικά Άρθρα