Διαφώνησαν και για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου
Πέμ, 20/05/2021 - 14:54

H εκτίναξη του κόστους της ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων παραλιών στο ποσό των 370.000 ευρώ, λόγω των αλλαγών στο νομοθετικό πλαίσιο και ο χειρισμός του θέματος από τη δημοτική αρχή προκάλεσε χθες «φουρτούνα» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου.

Στην εισήγηση του θέματος από τον αντιδήμαρχο, Κώστα Βεργίνα επισημάνθηκε ότι τελικά το έργο θα δημοπρατηθεί και θα ανατεθεί σε εταιρεία, θα απασχοληθούν 11 ναυαγοσώστες συνολικά και ο στόχος είναι να προχωρήσουν το συντομότερο οι διαδικασίες γι’αυτό και τέθηκε ως εκτός ημερησίας διατάξεως θέμα προς συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση.

Μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κ. Τριαντάφυλλος σημείωσε ότι λόγω της καθυστέρησης της διαδικασίας το προβλεπόμενο ποσό θα μπορούσε να μειωθεί κατά 90.000 ευρώ, αφού μέχρι να εγκατασταθεί η εταιρεία θα περάσει ο Ιούνιος και άρα η κάλυψη θα είναι για 3μηνο και όχι για 4μηνο, ενώ χαρακτήρισε και ως υπερβολική την πρόβλεψη για δαπάνες 132.000 ευρώ αναφορικά με τα λειτουργικά (χρήση και συντήρηση μέσων, προμήθεια καυσίμων κ.λ.π.).

Ο Δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης, υπεραμύνθηκε των ενεργειών του Δήμου, τόνισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για χρηματοδότηση των δήμων μέσω του ΥΠΕΣ για την κάλυψη της επιπλέον δαπάνης που προέκυψε λόγω των αλλαγών στο νόμο και σημείωσε ότι τα οικονομικά δεδομένα που αφορούν το διαγωνισμό προέκυψαν από την σχετική ΚΥΑ και κατ’ επέκταση την εισήγηση της υπηρεσίας που στηρίχθηκε σ’αυτήν.

Σχετικά Άρθρα