Χίος, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Διαμαρτυρία και του Εργατικού Κέντρου για το κλείσιμο των ΕΠΑΛ

Δευ, 02/10/2017 - 19:33

Το Εργατικό Κέντρο Χίου εκφράζει με ανακοίνωση του, την δυσαρέσκειά του για την μη έγκριση για το νέο σχολικό έτος 2017-2018 επτά ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ Χίου, ΕΠΑΛ Καρδαμύλων και του εσπερινού ΕΠΑΛ. Οπως σημειώνει σχετικά: 
"Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει την απόφαση αυτή. Μια απόφαση ζωτικής σημασίας αφού η εφαρμογή της απειλεί με λουκέτο το ΕΠΑΛ Καρδαμύλων και στερεί από τους μαθητές το αναφαίρετο δικαίωμα της μόρφωσης αλλά και της επιλογής του τομέα και της ειδικότητας που θα ακολουθήσουν, γεγονός το οποίο επηρεάζει την μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία και αποκατάσταση.
Ζούμε σε μια παραμεθόριο περιοχή, με πολλές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες, αγωνιζόμενοι ο καθένας από το δικό του πόστο για να αφήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, είναι καθήκον και υποχρέωσή μας.
Υποχρέωσή μας είναι επίσης να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με οποιαδήποτε απόφαση στερεί την παιδεία και την μόρφωση από τα  παιδιά μας με κλειστά σχολεία και καταργημένες ειδικότητες βάζοντας έτσι σε κίνδυνο το μέλλον τους αλλά και καταδικάζοντας την τοπική κοινωνία σε μαρασμό.
Απαιτούμε άμεση και μόνιμη λύση στο ζήτημα αυτό. Κανένα σχολείο κλειστό, καμία διακοπή ειδικότητας."
 
 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 12/12/2019 - 15:57

Με το Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη συναντήθηκε ο Υπεύθυνος του Αθλητικού Συλλόγου Chios Karate Academy Γιάννης Τσαρούχας από κοινού με δασκάλους και μέλη του Σωματείου και τον ενημέρωσαν για το Διεθνές Σεμινάριο και Κύπελλο “International Seminar and Cup” το οποίο θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Καμποχώρων με μεγάλη συμμετοχή από πολλές ελληνικές πόλεις αλλά και χώρες του εξωτερικού. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Τσαρούχα και τους αθλητές του Συλλόγου για την πρωτοβουλία και τόνισε πως ο Δήμος Χίου  σταθεί υποστηρικτής ενεργειών και πρωτοβουλιών με γνώμονα την προαγωγή της ευγενούς άμιλλας και του αθλητικού ιδεώδους.