Χίος, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

Διάσωση 84 μεταναστών - προσφύγων

Σάβ, 22/06/2019 - 07:52
Σύλληψη διακινητή προσφύγων

84 μετανάστες - πρόσφυγες διέσωσαν χθες οι Λιμενικοί σε δύο περιστατικά.

Το πρώτο σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή του Εμπορειού, όπου στην 1.30 τα ξημερώματα Λιμενικό σκάφος εντόπισε και διέσωσε 31 άτομα.

Το δεύτερο σημειώθηκε θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών στις 5.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής όπου το πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου Χίου περισυνέλεξε 53 άτομα.

Όλοι οι μετανάστες - πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου και εν συνεχεία προωθήθηκαν στην ΒΙΑΛ για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 20/02/2020 - 20:05

Νομοθετική πρωτοβουλία που θα διευκολύνει την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ώστε να ενισχυθούν τα νοσοκομεία των 5 νησιών που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

«Χρειάζονται ενίσχυση και στήριξη, γιατί είναι  φτιαγμένα για να υπηρετούν τους κατοίκους των νησιών. Η πρώτη προτεραιότητα, λοιπόν, είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι νησιώτες. Πρέπει να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία μας και αυτό θα κάνουμε νομοθετικά, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Και βεβαίως είμαστε ανθρωπιστές, είμαστε Έλληνες, είμαστε φιλόξενοι και θα στηρίξουμε και τα ΚΥΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε ο Β. Κικίλιας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα και εμβολίασε όλα τα παιδιά και εφήβους σε όλα τα ΚΥΤ και στη Μόρια.

Όπως ανέφερε ο υπουργός «έγινε μία πάρα πολύ καλή δουλειά με τα βασικά εμβόλια με τα οποία πρέπει να είναι εμβολιασμένα. [Στέλνουμε] συνέχεια κόσμο, ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε μια προσπάθεια που κάνει η χώρα, που δεν είναι καθόλου εύκολη».

Όμως ο υπουργός Υγείας μίλησε και για το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα καινούργια κέντρα, στα οποία, όπως είπε, θα υπάρχουν πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας που θα εξυπηρετούν όσους διαμένουν σ’ αυτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ