
Να συγκροτήσει επιτροπή διαβούλευσης για το θέμα της εκμετάλλευσης του αντιμονίου στην Κέραμο, ζητά το Υπουργείο περιβάλλοντος από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής, το Υπουργείο ζητά μέσα στο επόμενο 20 ήμερο να γίνει δημόσια διαβούλευση για το θέμα υπογραμμίζοντας ότι όλες οι κινήσεις του Υπουργείου δείχνουν ότι ο σχεδιασμός προχωρά κανονικά καθώς ήδη έχει φθάσει μαζί με την πρόσκληση διαβούλευσης και προσχέδιο 5ετους σύμβασης για έκταση στην Κέραμο.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή από την ΛΑΣ στάλθηκε στον Δήμαρχο Χίου και τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου η παρακάτω επιστολή, του Δημ. Συμβούλου Μ. Σκούφαλου:
"Κύριε Δήμαρχε, κύριε πρόεδρε.
Παρακαλώ να ενημερωθώ άμεσα για την αλληλογραφία των Σχεδίων διαβούλευσης με το ΥΠΕΝ και των αντίστοιχων συνημμένων στη βάση του εγγράφου που λάβατε με Αρ. Πρωτ: ΥΠΕΝ/ΔΜΕΒΟ/98588/863 στις 13/9/2024 και τα οποία έχετε αποκρύψει μέχρι τώρα, έχουν περάσει ήδη 6 ημέρες, με βάση την πολιτική σας στόχευση ως δημοτική αρχή, να βάλετε πλάτη στα σχέδια του υπουργείου και της κυβέρνησης να καταστρέψουν τη Β. Χίο και συνολικά το νησί μας .
Με δεδομένο ότι και ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Αξιών» ζητά Δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των εξορύξεων στο νησί, αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει πρώτον να ενημερωθεί και να τοποθετηθεί το σώμα με βάση και τον κανονισμό με ανοικτές διαδικασίες και τη συμμετοχή φορέων και δεύτερον σε συνεργασία με την περιφέρεια να συγκροτηθούν διαδικασίες ευρύτερης διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία σε χώρο κατάλληλο για κάτι τέτοιο πχ κάτω αίθουσα Ομηρείου."







































